Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) είναι επιτελικός επιστημονικός και ερευνητικός φορέας που υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) και τους εποπτευόμενους φορείς του σε θέματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, τη μετάβαση από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη μεταλυκειακή εκπαίδευση, την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων, της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, με στόχο τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση. Γνωμοδοτεί ή εισηγείται κατόπιν σχετικού ερωτήματος του/της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ή αυτεπαγγέλτως, σύμφωνα με την περ. (α) της παρ. (3) του άρθρου 2 του ν. 3966/2011, όπως ισχύει.
Στο πλαίσιο τήρησης της ορθής διαδικασίας και προς αποφυγή καταστρατήγησης της ανωτέρω διάταξης, οι υπηρεσίες εκπαίδευσης, τα ιδρύματα, οι επιστημονικοί ή συνδικαλιστικοί φορείς, οι μεμονωμένοι πολίτες, όπως και κάθε ενδιαφερόμενος/η, θα πρέπει να υποβάλουν τα αιτήματα, τα έγγραφα, τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις ή τις υποδείξεις τους στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ, προκειμένου αυτά να διαβιβαστούν υπηρεσιακά στο ΙΕΠ.
Αναφορικά με αιτήματα για υλοποίηση δράσεων ή/ και προγραμμάτων καθώς και αιτήματα για διεξαγωγή ερευνών σε σχολικές μονάδες μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ
 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Άννα Γεωργιάδου, αποσπασμένη εκπ/κός στο ΙΕΠ

 

Σπουδές

Η Άννα Γεωργιάδου είναι πτυχιούχος του ιστορικoύ - αρχαιολογικού τμήματος της Φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ (1985). Ως φοιτήτρια εργάστηκε σε αρχαιολογικές ανασκαφές στη Ρόδο (κ. Λαμπρινουδάκης) και στη Σαντορίνη (κ. Ντούμας).

Επαγγελματική Εμπειρία

Από το 1982 έως το 1990 ασχολήθηκε με διόρθωση και επιμέλεια μεταφράσεων αγγλικών κειμένων. 

Από το 1995 έχει υπηρετήσει σαν καθηγήτρια σε σχολεία, ιδιωτικά και –κυρίως- δημόσια, ΓΕ.Λ., ΤΕ.Λ. και Γυμνάσια. με ειδικότητα ΠΕ02. Έχει διδακτική εμπειρία 20 ετών περίπου στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχει δημιουργήσει από ποικιλία πηγών μεγάλο αρχείο από σημειώσεις, σχεδιαγράμματα, ασκήσεις και παρουσιάσεις P.P. για την εξέταση και την παράδοση των φιλολογικών μαθημάτων.

Από το 2007 εργάστηκε με ετήσιες αποσπάσεις στο Κ.Ε.Ε. και από το 2012 στο Ι.Ε.Π., επί 5 χρόνια συνολικά. Απασχολήθηκε στην ομάδα PISA, που οργανώνει και διεξάγει την ομώνυμη έρευνα του ΟΟΣΑ στην Ελλάδα. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 βρίσκεται ξανά στο Ι.Ε.Π. και στην ίδια ομάδα,  με απόσπαση τεσσάρων ετών. Σαν μέλος της ομάδας PISA, ασχολείται με μεταφράσεις, διόρθωση και φιλολογική επιμέλεια κειμένων, επιμορφώσεις, αξιολόγηση απαντήσεων κ.ά.

Σεμινάρια

Έχει παρακολουθήσει, σε τρίμηνα ή ετήσια σεμινάρια, μαθήματα για την Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Δασκάλου από την ‘Gordon’, για τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στα ΠΕΚ Κηφισιάς, για την αντιμετώπιση των μαθητών με ειδικές ανάγκες από το Παν/μιο του Βόλου. Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια για τη χρήση Τ.Π.Ε. στη διδασκαλία από το Ιωνικό κέντρο, μαθήματα για την επιμέλεια κειμένων από το κέντρο ‘Γλωσσολογία’ και σεμινάρια για τις εικαστικές τέχνες.

Άλλα Ενδιαφέροντα

Ασχολείται ερασιτεχνικά με: ψυχολογία, ιστορία, αρχαιολογία, λογοτεχνία, τέχνες. Γράφει ποίηση.

 

Υλικό δημοσιότητας έργων ΕΣΠΑ

Δράσεις ΙΕΠ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΧΡΗΣΙΜΑ
 «Οι Τέχνες στη Γλωσσική εκπαίδευση» Διημερίδα  26-27 Ιουνίου 2019 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο
Νέα βιβλία - σημειώσεις του ΙΕΠ για το ΕΠΑΛ Γενικής Παιδείας Eισαγωγή στις αρχές της Eπιστήμης των H/Y
@Goethe-Institut Athen/Colourbox Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του ΙΕΠ και του Ινστιτούτου
Πλατφόρμα για Σχεδίαση, Υποβολή, Αξιολόγηση και Αξιοποίηση Ψηφιακών Διδακτικών Σεναρίων από την
   Εναλλακτικά παρακολουθήστε την ημερίδα απο εδώ. Επιμόρφωση για την Εισαγωγή της Περιγραφικής
Το Διεθνές Πρόγραμμα PISA για την Αξιολόγηση των Μαθητών (Programme for International Student Assessment)

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top