Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) είναι επιτελικός επιστημονικός και ερευνητικός φορέας που υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) και τους εποπτευόμενους φορείς του σε θέματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, τη μετάβαση από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη μεταλυκειακή εκπαίδευση, την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων, της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, με στόχο τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση. Γνωμοδοτεί ή εισηγείται κατόπιν σχετικού ερωτήματος του/της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ή αυτεπαγγέλτως, σύμφωνα με την περ. (α) της παρ. (3) του άρθρου 2 του ν. 3966/2011, όπως ισχύει.
Στο πλαίσιο τήρησης της ορθής διαδικασίας και προς αποφυγή καταστρατήγησης της ανωτέρω διάταξης, οι υπηρεσίες εκπαίδευσης, τα ιδρύματα, οι επιστημονικοί ή συνδικαλιστικοί φορείς, οι μεμονωμένοι πολίτες, όπως και κάθε ενδιαφερόμενος/η, θα πρέπει να υποβάλουν τα αιτήματα, τα έγγραφα, τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις ή τις υποδείξεις τους στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ, προκειμένου αυτά να διαβιβαστούν υπηρεσιακά στο ΙΕΠ.
Αναφορικά με αιτήματα για υλοποίηση δράσεων ή/ και προγραμμάτων καθώς και αιτήματα για διεξαγωγή ερευνών σε σχολικές μονάδες μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Κωνσταντίνα Σαββοπούλου, αποσπασμένη εκπ/κός στο ΙΕΠ

 

Σπουδές

Η Κωνσταντίνα Σαββοπούλου είναι πτυχιούχος του τμήματος ΦΥΣΙΚΩΝ της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (1987) και κάτοχος Α’ Κύκλου Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Environmental Engineering» του Πανεπιστημίου του Portsmouth (1998).

Επαγγελματική Εμπειρία

Έχει εργαστεί 30 χρόνια στο χώρο της Εκπαίδευσης, της Πληροφορικής και του Περιβάλλοντος .

Από το 1988 έως και το 1999 εργάστηκε: α) ως καθηγήτρια Φυσικής σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και σε ΙΕΚ, β) ως επιμορφώτρια στο πλαίσιο του έργου «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» και γ) ως υπεύθυνη του Τμήματος Βασικών και Γενικών Θεμάτων της Ελληνικής, Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Τυποποίησης στη Διεύθυνση Τυποποίησης του «Ε.Λ.Ο.Τ», (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΕΩΣ) στα πλαίσια της υλοποιήσεως του Προγράμματος ΜΟΠ Πληροφορικής και Αττικής.

Από το 1999 έως και το 2017 υπηρέτησε ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ,αρχικά ως αναπληρώτρια - ωρομίσθια και από το 2005 και έπειτα ως μόνιμος εκπαιδευτικός με ειδικότητα ΠΕ04.01(ΦΥΣΙΚΟΣ). Έχει διδακτική εμπειρία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση πέραν των 20 ετών.

Από 01.09.2017 υπηρετεί με απόσπαση στο Ι.Ε.Π. στο Τμήμα Προμηθειών και Συμβάσεων της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Υπηρεσίας, με αντικείμενο απασχόλησης την εκτέλεση προμηθειών για τις ανάγκες του ΙΕΠ, και κατάρτισης σχετικών συμβάσεων, υποστηρίζοντας διοικητικά τους διαγωνισμούς για προμήθειες αγαθών και υπηρεσιών με την ενσωμάτωση οικονομοτεχνικών προδιαγραφών και  λοιπών  απαιτούμενων  στοιχείων,  ύστερα  από  υποβολή  από  την  αρμόδια  υπηρεσιακή μονάδα του I.E.Π., και τη σύνταξη σχεδίων συμβάσεων.

Από τον Οκτώβριο του 2020 ανήκει στο Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου του ΙΕΠ.

Παράλληλα, υποστηρίζει τις διαδικασίες που σχετίζονται με τις Πράξεις «Αναβάθμιση των Προγραμμάτων Σπουδών και Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» με MIS 5035542 και «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το Εκπαιδευτικό Υλικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» με MIS 5035543 και την Δημιουργία ανοιχτών Υπό–Μητρώων Εποπτών/Εκπονητών.

Επιστημονικό / Ερευνητικό Ενδιαφέρον

Το επιστημονικό της ενδιαφέρον αφορά κυρίως στη Φυσική, τη Πληροφορική και τη Περιβαλλοντική Διαχείριση.

Έχει παρακολουθήσει Επιμορφωτικά προγράμματα με θέματα:

  • «Εξειδίκευση στην Πληροφορική και τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές», «Πολυμέσα και Αξιοποίηση Διαδικτύου», «Πληροφορική - Επεξεργασία Ήχου - Εικόνας - 3D Animation - Video - Σύνθεσης Εφαρμογής», «Διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση των WINDOWS 2000 SERVER/WORKSTATION-LINUX-HARDWARE», «Επιμόρφωση Επιπέδου Β’ στις Τ.Π.Ε».
  • «Συστήματα Οικολογικής Διαχείρισης και Περιβαλλοντικής Επιθεώρησης» (Κανονισμός ΕΜΑS-Environmental Management Systems και πρότυπο ISO 14001 στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Δράσης «Leonardo da Vinci»).

Έχει παρουσία σε επιστημονικές ημερίδες με τίτλους:

 - «Πληροφορική στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

 - «Δυσλεξία» - «ΔΑΡΒΙΝΟΣ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ - ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ».

Έχει παρουσία στα Συνέδρια με τίτλους:

 - «Προσεγγίσεις στη διδασκαλία της Φύσης της Επιστήμης»

 - « Φυσικές Επιστήμες και PROJECT»

Εγκρίθηκε από τον Ε.Λ.ΟΤ. ως Τεχνικός Εμπειρογνώμων Συστημάτων Ποιότητας και Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Άλλες Δράσεις/ Ενδιαφέροντα

Υπήρξε μέλος της ομάδας εργασίας του ΕΛΟΤ/ΤΕ55/ΟΕ 1 «Περιβαλλοντική Διαχείριση», η οποία είχε αντικείμενο την τυποποίηση στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης και την εισήγηση για τα σχετικά θέματα της Τεχνικής Επιτροπής ISO/TC207 «Περιβαλλοντική Διαχείριση» του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης και τα αντίστοιχα ή παράλληλα θέματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τυποποίησης.

Στα πλαίσια μεταπτυχιακών/επιμορφωτικών προγραμμάτων πάνω στην Περιβαλλοντική Διαχείριση εκπόνησε μελέτες με τίτλους:

 - Ο κύκλος του Φωσφόρου

 - Διαχείριση τοξικών και επικίνδυνων αποβλήτων (βαρέα μέταλλα) και ελληνική νομοθεσία

 - Υγρά απόβλητα γαλακτοβιομηχανιών.

Υλικό δημοσιότητας έργων ΕΣΠΑ

Δράσεις ΙΕΠ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

cache/resized/450e3225bc955daa78ff9af5380f2517.jpg
02 Απρίλιος 2024
  18ος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. O διαγωνισμός διοργανώνεται απο την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το περιοδικό «ο μικρός Ευκλείδης». Ημερομηνία διαγωνισμού:  05
ΧΡΗΣΙΜΑ
 «Οι Τέχνες στη Γλωσσική εκπαίδευση» Διημερίδα  26-27 Ιουνίου 2019 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο
Νέα βιβλία - σημειώσεις του ΙΕΠ για το ΕΠΑΛ Γενικής Παιδείας Eισαγωγή στις αρχές της Eπιστήμης των H/Y
@Goethe-Institut Athen/Colourbox Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του ΙΕΠ και του Ινστιτούτου
Πλατφόρμα για Σχεδίαση, Υποβολή, Αξιολόγηση και Αξιοποίηση Ψηφιακών Διδακτικών Σεναρίων από την
   Εναλλακτικά παρακολουθήστε την ημερίδα απο εδώ. Επιμόρφωση για την Εισαγωγή της Περιγραφικής
Το Διεθνές Πρόγραμμα PISA για την Αξιολόγηση των Μαθητών (Programme for International Student Assessment)

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top