ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αθηνά Νέλλα, Σύμβουλος Α΄ Οικονομίας στο ΙΕΠ

 

nella athina

Σπουδές

Η Δρ Αθηνά Νέλλα, Σύμβουλος Α’ ΙΕΠ ΠΕ80 Οικονομίας, είναι πτυχιούχος των τμημάτων Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (πρ. Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης με τίτλο «Διοίκηση Υπηρεσιών» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2012, με υποτροφία του ΙΚΥ, ολοκλήρωσε το διδακτορικό της με θέμα τις επιδράσεις της εμπειρίας ειδικών μορφών τουρισμού στο επίπεδο της επωνυμίας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων). Είναι κάτοχος Πιστοποιητικών Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) και Επιμόρφωσης στη Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) ενώ μιλά αγγλικά και ιταλικά.

 

Επαγγελματική Εμπειρία

Μεταξύ άλλων, έχει απασχοληθεί στην Procter & Gamble, ως Υπεύθυνη Έρευνας Αγοράς & Μελέτης Καταναλωτών και σε τμήματα μάρκετινγκ οργανισμών παροχής χρηματοπιστωτικών και ταχυδρομικών υπηρεσιών. Από το 2007 εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας, έχοντας διδάξει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και αποκτώντας διοικητική εμπειρία σε θέματα οικονομικών της εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου. Στο ΙΕΠ υπηρετεί από το 2014, ως επιστημονικό προσωπικό (Σύμβουλος Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας) ενώ από το 2016 υπηρετεί παράλληλα ως Συντονίστρια της Επιστημονικής Μονάδας Τεχνικής & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Το 2018 ορίστηκε από το Δ.Σ. του ΙΕΠ ως Προϊσταμένη του Γραφείου Διερεύνησης και Αποτίμησης Εκπαιδευτικού Έργου.

 

Επιστημονικό / Ερευνητικό Ενδιαφέρον

Διαθέτει αυτοδύναμη διδακτική εμπειρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο διδάσκοντας μαθήματα όπως: Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων και Ηγεσία, Μάρκετινγκ, Θεωρία Οργανώσεων, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία Εκπαιδευτικών Μονάδων, Μάρκετινγκ και Οικονομική Αποτίμηση του Σχεδίου, Βιομηχανικό Μάρκετινγκ, Οργάνωση και Διοίκηση Πωλήσεων, Συμπεριφορά Καταναλωτή, Τουριστικό Μάρκετινγκ Φορέων, Οργανώσεων και Επιχειρήσεων σε διάφορα ΑΕΙ της χώρας (Πανεπιστήμια Πατρών, Αιγαίου, Δυτικής Αττικής, ΕΑΠ, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης). Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει διδάξει μαθήματα, όπως Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών, Αρχές Οικονομίας, Κοινωνιολογία, Αρχές Λογιστικής, Δίκαιο, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή. Έχει συμμετάσχει αυτοδύναμα ή ως μέλος ad hoc ομάδων έργου στην εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών και εκπαιδευτικού υλικού για το Γενικό Λύκειο, το ΕΠΑΛ και το Μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας.

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από θέματα μαθησιακών αποτελεσμάτων, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, οικονομικών και διοίκησης της εκπαίδευσης, ηγεσίας και εσωτερικού μάρκετινγκ, συμβουλευτικής και εκπαίδευσης, μάρκετινγκ υπηρεσιών, τουρισμού, καταναλωτικής συμπεριφοράς και κοινωνιολογίας. Το έργο της (δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, επιμέρους κεφάλαια σε βιβλία, ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια) έχει λάβει πλήθος ετερο-αναφορών ενώ είναι ad hoc κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

 

Άλλες Δράσεις/ Ενδιαφέροντα

Διετέλεσε/διατελεί Επιστημονικά Υπεύθυνη και μέλος Επιστημονικών Ομάδων Έργου σε Πράξεις ΕΣΠΑ (2007-2013 και 2014-2020) και μέλος πολυάριθμων Επιτροπών και Ομάδων Έργου του ΙΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας με έργο κρίσιμο για την εκπαίδευση (Εμπειρογνωμόνων για τη Μελέτη των Οικονομικών της Εκπαίδευσης, Ένταξης Πτυχιούχων σε Κλάδους Εκπαιδευτικών, Εξορθολογισμού Ύλης, Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, Εκπόνησης Προγραμμάτων Σπουδών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Επιλογής Επιστημονικού Προσωπικού και Εμπειρογνωμόνων για εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών, Αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό).

ΟνοματεπώνυμοΕιδικότηταΙδιότηταΤηλέφωνοEmail
Νέλλα Αθηνά
(Προϊσταμένη)CV icon
ΠΕ80
(Οικονομίας)
|
ΠΕ78
(Κοινωνικών Επιστημών)
Σύμβουλος Α' Ι.Ε.Π.2131335207anella[at]iep.edu.gr
Βεντούρης Ιωάννης CV icon
ΠΕ06
(Αγγλικής)
Σύμβουλος Β' Ι.Ε.Π.2131335106iventouris[at]iep.edu.gr
Γεωργιάδου Άννα CV icon
ΠΕ02
(Φιλόλογοι)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335170ageorgiadou[at]iep.edu.gr
Γιοβάνογλου Σοφία CV icon
ΠΕ78
(Κοινωνικών Επιστημών)
Σύμβουλος Α' Ι.Ε.Π.2131335409sgiovanoglou[at]iep.edu.gr
Γκορτσίλα Ευγενία CV icon
ΠΕ11
(Φυσικής Αγωγής)
Σύμβουλος Β' Ι.Ε.Π.2131335307egortsila[at]iep.edu.gr
Μαυρικάκης Ευάγγελος CV icon
ΠΕ80
(Οικονομίας)
Αποσπασμένος εκπαιδευτικός2131335emavrikakis[at]iep.edu.gr
Παπαδοπούλου Ελένη CV icon
ΠΕ02
(Φιλόλογοι)
Σύμβουλος Β' Ι.Ε.Π.2131335567epapadopoulou[at]iep.edu.gr
Παπαδοπούλου Σταυρούλα CV icon
ΠΕ88.01
(Γεωπόνοι)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335353spapadopoulou[at]iep.edu.gr
Παπαστράτου Πηνελόπη CV icon
ΠΕ05
(Γαλλικής)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335170pinelopipap[at]iep.edu.gr
Τριανταφυλλίδου Μαρία CV icon
ΠΕ05
(Γαλλικής)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335127mtriantafillidou[at]iep.edu.gr
Τσιαούση Δήμητρα CV icon
ΠΕ02
(Φιλόλογοι)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335166dtsiaousi[at]iep.edu.gr

map 1a

 

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
με τους παρακάτω τρόπους:

ΙΕΠ - Twitter

twitter1

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας στην ομάδα υλοποίησης του site μέσω του email: website[at]iep.edu.gr

Top