Ημερίδα «Για ένα ασφαλές σχολείο χωρίς εξαρτήσεις»

Στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία Ημερίδα με θέμα: «Για ένα ασφαλές σχολείο χωρίς εξαρτήσεις». Η  Ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση κυρίως εκπαιδευτικών και  στελεχών της εκπαίδευσης αναφορικά με τις εξαρτήσεις (συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου) στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας. Στην ημερίδα, των βασικών εισηγήσεων ακολούθησαν παρουσιάσεις «καλών πρακτικών» από σχολεία ενώ, πραγματοποιήθηκαν και βιωματικά εργαστήρια με εκπαιδευτικούς.

Μέσα από τις εργασίες της Ημερίδας και τη μεγάλη ανταπόκριση των εκπαιδευτικών αναδείχθηκε το κοινό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για οργανωμένη επιμόρφωση και υποστήριξη στο κρίσιμο ζήτημα της πρόληψης, της έγκαιρης παρέμβασης και της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στα σχολεία. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη διαμόρφωσης των προϋποθέσεων εκείνων που θα υποβοηθήσουν τη συγκρότηση Δικτύων ανάμεσα στα σχολεία και στους/τις εκπαιδευτικούς, αλλά και αρμόδιους φορείς με στόχο το ασφαλές σχολείο.

Οι Βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας  (https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php) τις επόμενες μέρες.

[Το Δελτίο Τύπου σε pdf]

map 1a

 

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
με τους παρακάτω τρόπους:

ΙΕΠ - Twitter

twitter

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας στην ομάδα υλοποίησης του site μέσω του email: website[at]iep.edu.gr

Top