Εισαγωγική επιμόρφωση για νεοδιόριστους και προσλαμβανόμενους ως αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σχολικού έτους 2008-2009_1

H Εισαγωγική Επιμόρφωση υλοποιούταν κάθε σχολικό έτος από τα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα (Π.Ε.Κ.) της χώρας και ήταν υποχρεωτική για όλους τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς και τους προσλαμβανόμενους ως αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Βασικός σκοπός του Προγράμματος της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης ήταν να διευκολύνει την ομαλή ένταξη των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση, προσφέροντάς τους απαραίτητα εφόδια που αφορούσαν το επιστημονικό μέρος και τη διδακτική μεθοδολογία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και τις οργανωτικές δομές του εκπαιδευτικού συστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την εκπαίδευση έχοντας κατά νου ως βασικούς άξονες την ανθρωποκεντρική θεώρηση της παιδείας, την ψηφιακή σύγκλιση, τη διασύνδεση παιδείας και πολιτισμού, τη συσχέτιση παιδείας και περιβαλλοντικών δράσεων (αειφόρος ανάπτυξη), καθώς και τη δημιουργική αξιοποίηση της πολυγλωσσίας και της πολυπολιτισμικότητας. Το πρόγραμμα της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς του σχολικού έτους 2009-2010 απευθυνόταν και στους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν στα δύο προηγούμενα σχολικά έτη και δεν τους είχε χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης.

Η επιμορφωτική διαδικασία του Προγράμματος στα Π.Ε.Κ. για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ολοκληρώθηκε σε 100 επιμορφωτικές ώρες. Η Α΄ φάση είχε διάρκεια 60 ώρες. Οι φάσεις Β΄ και Γ΄ είχαν συνολική διάρκεια 40 ώρες. Η επιμορφωτική διαδικασία του Προγράμματος στα Π.Ε.Κ. για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς υλοποιήθηκε τη χρονική περίοδο από 8/9/2008 μέχρι και 12/9/2008. Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς δεν προβλέφθηκε, σύμφωνα με το Π.Δ. 45/99, υποχρέωση παρακολούθησης των Β', Γ΄ φάσεων γιατί είχαν εκπαιδευτική πείρα ενός τουλάχιστον διδακτικού έτους.

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top