ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Νικόλαος Γραμμένος, Σύμβουλος Β΄ Πληροφορικής

 

Grammenos NikolaosΣπουδές

Ο Νικόλαος Γραμμένος είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών: στο πεδίο των Συστημάτων Επικοινωνιών και Δικτύων (τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στο πεδίο της Διοίκησης Τεχνολογικών Συστημάτων (τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο). Είναι υποψήφιος διδάκτωρ νέων τεχνολογιών στην Εκπαίδευση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Επαγγελματική Εμπειρία

Είναι Σύμβουλος Β’ Πληροφορικής και Συντονιστής της Υπομονάδας «Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)» της Επιστημονικής Μονάδας Β’ Κύκλου «Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μαθηματικά» στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Έχει εργασθεί για έξι χρόνια ως Προγραμματιστής Η/Υ και Αναλυτής Συστημάτων στην εταιρία Intracom S.A. και έχει διατελέσει, για περίπου τρία χρόνια, επιστημονικός υπεύθυνος εκπαίδευσης για όλη τη χώρα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση προχωρημένων θεμάτων Πληροφορικής στους ενήλικες  (ΚΕ.ΔΒΜ.ΑΠ – Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από Απόσταση). Από το 2006 είναι μόνιμος εκπαιδευτικός Πληροφορικής στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έπειτα από επιτυχή δοκιμασία στις εξετάσεις Α.Σ.Ε.Π.

Επιστημονικά / Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

Έχει διακριθεί στους τομείς της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης με το βραβείο «Award of Excellence in Telecommunications», από την εταιρία Ericsson, ως εκπρόσωπος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συγγράψει, σχετικά με την Πληροφορική: (α) άρθρα δημοσιευμένα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, (β) το βιβλίο «Τεχνικός Δικτύων Υπολογιστών» και (γ) ενότητα βιβλίου σχετικού με το STEM και την εκπαιδευτική ρομποτική.

Άλλες Δράσεις / Ενδιαφέροντα

Έχει συμμετάσχει: α) σε πολλά Χρηματοδοτούμενα και Συγχρηματοδοτούμενα Έργα είτε ως υπεύθυνος δράσεων είτε ως μέλος ομάδων εργασίας, β) σε επιστημονικές επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς και γ) σε επιτροπές αξιολόγησης επενδυτικών σχεδίων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών  στην Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ ΑΕ).

Είναι υπεύθυνος σχεδίασης και ανάπτυξης της Εθνικής Πλατφόρμας Ψηφιακών Διδακτικών Διαδραστικών Σεναρίων «Αίσωπος» (A.E.S.O.P. – Advanced Electronic Scenarios Operating Platform) για τη δημόσια και ιδιωτική Εκπαίδευση.

Είναι υπεύθυνος της Συγχρηματοδοτούμενης Πράξης με τίτλο: «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης για την ενίσχυση των σχολικών δομών του εκπαιδευτικού συστήματος» που περιλαμβάνει την επιμόρφωση Εκπαιδευτικών  και Στελεχών Εκπαίδευσης για: α) την εισαγωγή της περιγραφικής αξιολόγησης στην υποχρεωτική εκπαίδευση, β) τα νέα Προγράμματα Σπουδών των Ξένων Γλωσσών, γ) τα νέα Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών και δ) την υποστήριξη της εκπαίδευσης παιδιών προσφύγων.

Έχει σχεδιάσει και αναπτύξει εκπαιδευτικό λογισμικό (ηλεκτρονικό ψυχομετρικό εργαλείο) για τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό, το οποίο αξιοποιείται από όλα τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της χώρας (πλέον: Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης – Κ.Ε.Σ.Υ).

Έχει διδάξει στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Τ.Υ.Α.) και δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση ενηλίκων με περίπου 4.000 ώρες διδακτικής εμπειρίας εκ των οποίων περισσότερες από 2.500 ώρες αφορούν στην εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρία και κυρίως ατόμων με προβλήματα όρασης.

ΟνοματεπώνυμοΕιδικότηταΙδιότηταΤηλέφωνοEmail
Αστέρη Θεοδώρα
(Προϊσταμένη)CV icon
ΠΕ70
(Δάσκαλοι)
Σύμβουλος Α' Ι.Ε.Π.2131335551thasteri[at]iep.edu.gr
Αναστασοπούλου Βασιλική CV icon
ΠΕ60
(Νηπιαγωγοί)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335569vanastasopoulou[at]iep.edu.gr
Γελαστοπούλου Μαρία CV icon
ΠΕ60
(Νηπιαγωγοί)
Σύμβουλος Β' Ι.Ε.Π.2131335107gelm[at]iep.edu.gr
Γραμμένος Νικόλαος CV icon
ΠΕ86
(Πληροφορικής)
Σύμβουλος Β' Ι.Ε.Π.2131335564ngrammenos[at]iep.edu.gr
Δώνη Ελένη CV icon
ΠΕ60
(Νηπιαγωγοί)
Σύμβουλος Α' Ι.Ε.Π.2131335569edoni[at]iep.edu.gr
Ζυγογιάννη Αγγελική CV icon
ΠΕ01
(Θεολόγοι)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335158azigogianni[at]iep.edu.gr
Καστανιάς Θεόδωρος CV icon
ΠΕ11
(Φυσικής Αγωγής)
Σύμβουλος Β' Ι.Ε.Π.2131335164thkastanias[at]iep.edu.gr
Κουτσουμπού Μαρία CV icon
ΠΕ70
(Δάσκαλοι)
Σύμβουλος Β' Ι.Ε.Π.2131335164mkoutsoumpou[at]iep.edu.gr
Μεκάλη Αριστέα
ΠΕ78
(Κοινωνικών Επιστημών)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335404amekali[at]iep.edu.gr
Πανάγου Μελίνα CV icon
ΠΕ05
(Γαλλικής)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335403mpanagou[at]iep.edu.gr
Χατζηηλίου Αγγελική CV icon
ΠΕ06
(Αγγλικής)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335405achatziiliou[at]iep.edu.gr

map 1a

 

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
με τους παρακάτω τρόπους:

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας στην ομάδα υλοποίησης του site μέσω του email: website[at]iep.edu.gr

Top