ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Κακαρά Αλεξάνδρα, αποσπασμένη εκπ/κός στο ΙΕΠ

 

Kakara AleksandraΣπουδές

Η Αλεξάνδρα Κακαρά είναι πτυχιούχος του τμήματος Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Ηλεκτρονικών Μηχανικών της ΑΣΕΤΕΜ - ΣΕΛΕΤΕ (2000). Το 2006 ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην «Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ)». Από το 2017 είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης με τίτλο «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός (ΠΜΣ ΣυΕΠ)», (2017), ΑΣΠΑΙΤΕ.

Επαγγελματική Εμπειρία

Έχει εργαστεί για περισσότερα από 18 χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης. Από το 2000 έως και το 2004, το 2013 έως και το 2015 υπηρέτησε σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ειδικότητα ΠΕ84. Στη συνέχεια υπηρέτησε σε υπηρεσίες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (2005-2013) και του Υπουργείου Παιδείας (2015-2017).

Από το 2017 υπηρετεί με απόσπαση στο ΙΕΠ σε αντικείμενα του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.

Επιστημονικό / Ερευνητικό Ενδιαφέρον

Το επιστημονικό της ενδιαφέρον αφορά κυρίως στην «Επαγγελματική Εκπαίδευση» και στην «Συμβουλευτική και Επαγγελματικό Προσανατολισμό».

Είναι συγγραφέας δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, σε επιμέρους κεφαλαία σε συγγραφική-ερευνητική ομάδα και έχει παρουσία σε συνέδρια/ επιστημονικές ημερίδες (με ανακοίνωση).

Άλλες Δράσεις/ Ενδιαφέροντα

Είναι μέλος ομάδων εργασίας για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, για την Επιτροπή Αξιολόγησης Φυσικών και Νομικών Προσώπων, για την Μονάδα Καινοτομίας και για την υλοποίηση έργων/προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

map 1a

 

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
με τους παρακάτω τρόπους:

ΙΕΠ - Twitter

twitter

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας στην ομάδα υλοποίησης του site μέσω του email: website[at]iep.edu.gr

Top