ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Μαρία Ηλιάκη, Προϊσταμένη του Τμήματος Οικονομικής Υποστήριξης του ΙΕΠ

 

Σπουδές

Η Ηλιάκη Μαρία είναι πτυχιούχος Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του τμήματος Τεχνολογίας Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής, του Α.Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης (1992).

Επαγγελματική Εμπειρία

Έχει εργαστεί για πάνω από 20 χρόνια τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα.

Από το 1995 έως και το 2003 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα όπως στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος με σύμβαση έργου και σε προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. καθώς και σε άλλες εταιρείες όπως το plaisio computer, το φυτώριο «Φυτόκοσμος» αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις ευθύνης. Επίσης εργάστηκε με αντικείμενο απασχόλησης την διδασκαλία στα Ι.Ε.Κ. Αμαρουσίου, στα Κ.Ε.Κ. Ξυνή, Άποψη και Ευπυρίδες καθώς και στην Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης.

Έχει επίσης διδακτική εμπειρία από το 2003 που διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση και υπηρέτησε μέχρι και το 2005 στο Τ.Ε.Ε. Πρέβεζας και στο Γυμνάσιο Μούνδρου. Στη συνέχεια υπηρέτησε από το 2012 ως το 2014 στο 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας.

Από το 2005 ως το 2008 υπηρέτησε με απόσπαση στην (Κ.Υ.) του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα ως στέλεχος-Υπεύθυνη Πράξεων με τίτλο : «Ολοήμερο δημοτικό», «Ολοήμερο νηπιαγωγείο» και «Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων (Ε.Υ.Ε.). Από το 2014 μέχρι και σήμερα υπηρέτησε με απόσπαση στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) όπου κατέχει τη θέση της Προϊσταμένης του τμήματος Οικονομικής Υποστήριξης

Επιστημονικά / Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

Το επιστημονικό της ενδιαφέρον αφορά κυρίως στη συμμετοχή της σε συνέδρια, σε σεμινάρια αλλά και σε επιμορφωτικά προγράμματα εκπαίδευσης. Έχει παρουσία με παρουσιάσεις εισηγήσεων σε πλήθος συνεδρίων. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθούν: Το 2002 συμμετείχε σε ειδικό πρόγραμμα ταχύρυθμης εκπαίδευσης Γενικής Λογιστικής (Λογιστική Ι,ΙΙ) καθώς και σε Σεμινάριο στο Πανεπιστημίου Αιγαίου με θέμα: «Αριστοποιημένη χρήση φυτοφαρμάκων – λιπασμάτων – επιπτώσεις στο περιβάλλον και προστασία του καταναλωτή». Το 2008 συμμετείχε στο Κεντρικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο Στελεχών της Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο», που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Προγραμμάτων ΚΠΣ του ΥΠΕΠΘ. Το 2009 συμμετείχε και παρουσίασε εισηγήσεις στο Συνέδριο «Μετάβαση και συνέχεια στην εκπαίδευση: Αναζητώντας το πλαίσιο για τη συνεργασία παιδιών, νέων, οικογένειας, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και κοινωνικών υπηρεσιών» που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Διδασκαλείο Νηπιαγωγών με θέμα: «Αξιολόγηση του προγράμματος καινοτόμες παρεμβάσεις στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο» και «Ενέργειες και δράσεις για μια ομαλή μετάβαση παιδιών και νέων από διαφορετικά γλωσσικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση». Από το 2012 έως το 2013 υπήρξε Συντονίστρια του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα : «Κομποστοποίηση και αειφορία :Φτιάχνουμε το δικό μας λίπασμα και φροντίζουμε τον κήπο του σχολείου μας», που υλοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας. Από το 2016 παρακολούθησε πολυάριθμα επιμορφωτικά προγράμματα στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α. σχετικά με  το Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, την έκδοση ηλεκτρονικού έγγραφου με τη χρήση ψηφιακών υπογραφών καθώς και την εκπαίδευση προϊσταμένων τμημάτων.

Ξένες Γλώσσες

Όσον αφορά στην εκμάθηση ξένων γλωσσών βρίσκεται σε επίπεδο Β2 Αγγλικών.

Η/Υ

Κατέχει Πιστοποίηση στις βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε. Α΄ επιπέδου. Ολοκλήρωσε σειρά  μαθημάτων Τ.Π.Ε. Β’ επιπέδου.

 

Προσωπικό

ΟνοματεπώνυμοΕιδικότηταΙδιότηταΤηλέφωνοEmail
Ηλιάκη Μαρία
(Προϊσταμένη)CV icon
ΠΕ88.02
(Φυτικής Παραγωγής)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335165miliaki[at]iep.edu.gr
Μαγγιώρης Δημήτριος CV icon
ΠΕ03
(Μαθηματικοί)
Αποσπασμένος εκπαιδευτικός2131335161dmaggioris[at]iep.edu.gr
Παπαδοπούλου Φωτεινή CV icon
ΠΕ80
(Οικονομίας)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335160fpapadopoulou[at]iep.edu.gr
Παπαστάμου Ιωάννα CV icon
ΠΕ80
(Οικονομίας)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335154papastam[at]iep.edu.gr
Σακελλαροπούλου Βαρβάρα CV icon
ΠΕ
(Διοικητικού - Οικονομικού)
Υπάλληλος ΥΠΑΙΘ2131335163vsakelaropoulou[at]iep.edu.gr
Σαρτζέτη Νίκη CV icon
ΠΕ80
(Οικονομίας)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335163nsargeti[at]iep.edu.gr
Σκουντριάνου Μαρία CV icon
ΠΕ11
(Φυσικής Αγωγής)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335159mskountrianou[at]iep.edu.gr
Τσιαντούλα Ισαβέλα CV icon
ΠΕ06
(Αγγλικής)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335155itsiantoula[at]iep.edu.gr

Επικοινωνία

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας στην ομάδα υλοποίησης του site μέσω του email: website[at]iep.edu.gr

Top