ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Βαρβάρα Σακελλαροπούλου, αποσπασμένη εκπ/κός στο ΙΕΠ

 

Σπουδές

Η Σακελλαροπούλου Βαρβάρα είναι πτυχιούχος του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) από το (1986) .

Ξένες Γλώσσες

Όσον αφορά στην εκμάθηση ξένων γλωσσών κατέχει το πτυχίο Αγγλικών «First Certificate in English», του Cambridge University (Επιπέδου Β2). 

Επίσης είναι πτυχιούχος μεταφράστρια με «Diplôme de traducteur » του διετούς ειδικού τμήματος μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών  (Επιπέδου Γ2).

Τέλος είναι πτυχιούχος με το δίπλωμα της Ιταλικής Γλώσσας (Επιπέδου Γ2) «Diploma di lingua italiana», καθώς και πτυχιούχος μεταφράστρια με  «Diploma di traduttore»,  απόφοιτος του διετούς ειδικού τμήματος μετάφρασης του Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Το 1990 έλαβε δίμηνη υποτροφία από το Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών για το Πανεπιστήμιο της Perugia για τμήμα με κατεύθυνση «Γλωσσολογία».

Επαγγελματική Εμπειρία

Έχει διδακτική εμπειρία από το 1988 που εργάστηκε σαν καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας στα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών «Σχολές Δέλτα» σε τμήματα όλων των επιπέδων και από το 1998 έως και το 2004 ως μόνιμος εκπαιδευτικός με ειδικότητα (ΠΕ05) και με αντικείμενο απασχόλησης την διδασκαλία στο δημοτικό, στο γυμνάσιο, στο λύκειο και στο Τ.Ε.Ε. στη δημόσια εκπαίδευση.

Από το 2004 ως και το 2011 υπηρέτησε με απόσπαση στην (Κ.Υ.) του  Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) υπεύθυνη εκκαθάρισης των επιδομάτων πρακτικής άσκησης και υποτροφιών των καταρτιζομένων στα Δ.Ι.Ε.Κ.. Στη συνέχεια από το 2011 ως το 2012 με απόσπαση στον Ε.Ο.Π.Π. και Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (πρώην Ο.Ε.Ε.Κ.) όπου υπήρξε μέλος ομάδας Ανάπτυξης Πλαισίου Ποιότητας, ομάδας διενέργειας πανελλαδικών εξετάσεων πιστοποίησης των Δ.Ι.Ε.Κ. και ομάδας διαχείρισης έργου Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Τέλος συμμετείχε στη δράση του ευρωπαϊκού προγράμματος EUROPASS.

Από το 2012 ως και το 2013 υπηρέτησε με απόσπαση στην (Κ.Υ.) του  Υ.ΠΑΙΘ.ΠΑ. στην Δ/νση Σπουδών Β/θμιας Εκπ/σης από όπου και συμμετείχε στη διοργάνωση Πανελλήνιων Μαθητικών Αγώνων Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας.

Από το 2013 και μέχρι σήμερα υπηρετεί με απόσπαση  στο Ι.Ε.Π. και συγκεκριμένα μέχρι το 2016 στο Γραφείο Χρηματοδοτούμενων και Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων. Από τη θέση αυτή εργάστηκε με αντικείμενο απασχόλησης τις εισηγήσεις για έγκριση ερευνητικών προγραμμάτων στο γνωστικό αντικείμενο κυρίως των ξένων γλωσσών. Επίσης το 2014 διετέλεσε συντονίστρια στην Πιλοτική Έρευνα του Προγράμματος PISA 2015. Το 2015 υπήρξε μέλος της επιτροπής κρίσης ελευθέρων βοηθημάτων Γαλλικής Γλώσσας Γενικού Λυκείου. Στη συνέχεια από το 2015 ως και το 2016 και στο πλαίσιο υλοποίησης Χρηματοδοτούμενων και Συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του (Ι.Ε.Π.) συμμετείχε στην διαχειριστική  και διοικητική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + με τίτλο : «Εθνικές αρχές για την Μαθητεία: οι επιχειρήσεις ως βιώσιμοι εταίροι για την μαθητεία στην Ελλάδα και την Κύπρο» (Άξονας 3). Τέλος από το 2016 και μέχρι σήμερα παρέχει υπηρεσίες στην Υποδιεύθυνση της Οικονομικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα  στο Τμήμα  Οικονομικής Υποστήριξης.

Επιστημονικό Ενδιαφέρον

Το επιστημονικό της ενδιαφέρον αφορά κυρίως στη παρακολούθηση σεμιναρίων όπως : σεμινάριο διδακτικής μεθοδολογίας (100 ωρών) στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών το 1992, σεμινάριο επιμορφωτικό (48 ωρών) με τίτλο «Αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών στην εκπαίδευση» με Πιστοποίηση στις βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε. Α΄ επιπέδου το 2006 και τέλος σεμινάριο και στο «Δημόσιο Λογιστικό για στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης» το 2006 στο (ΙΝ.ΕΠ.).

Προσωπικό

ΟνοματεπώνυμοΕιδικότηταΙδιότηταΤηλέφωνοEmail
Ηλιάκη Μαρία
(Προϊσταμένη)CV icon
ΠΕ88.02
(Φυτικής Παραγωγής)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335165miliaki[at]iep.edu.gr
Παπαστάμου Ιωάννα CV icon
ΠΕ80
(Οικονομίας)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335154papastam[at]iep.edu.gr
Τσιαντούλα Ισαβέλα CV icon
ΠΕ06
(Αγγλικής)
Αποσπασμένη εκπαιδευτικός2131335156itsiantoula[at]iep.edu.gr
Χρύση Βασιλική CV icon
ΠΕ
(Διοικητικού - Οικονομικού)
Υπάλληλος ΥΠΑΙΘ2131335152vchrisi[at]iep.edu.gr

Επικοινωνία

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας στην ομάδα υλοποίησης του site μέσω του email: website[at]iep.edu.gr

Top