ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Θεοδώρα Μπάρτζη, αποσπασμένη εκπ/κός στο ΙΕΠ

 

Bartzi TheodoraΣπουδές

Η Θεοδώρα Μπάρτζη είναι πτυχιούχος του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ (1995) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης με τίτλο «Εξειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής» (2007), Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Επαγγελματική Εμπειρία

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα  για μία δεκαετία (ιδιαίτερα μαθήματα, κέντρα ξένων γλωσσών, απογευματινά τμήματα Αρσακείου Ψυχικού).

Από το 2003 διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση, μετά από επιτυχή συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, υπηρετώντας αρχικά στο νομό Μεσσηνίας στη β/θμια εκπαίδευση, καθώς αργότερα και στην α/θμια εκπαίδευση με διάθεση.

Από το 2004 έως το 2010 εργάστηκε στο ΥΠΠΕΘ με απόσπαση, για τρία χρόνια στη Δ/νση σπουδών Β/θμιας Εκπ/σης, στο Τμήμα Β’ ΤΕΕ, υπεύθυνη για τα ωρολόγια και τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών της Τεχνικής Εκπαίδευσης, για την ύλη των Πανελληνίων εξετάσεων και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Σε αυτά τα πλαίσια συμμετείχε ως γραμματέας στην Κ.Ε.Ε. των πανελληνίων εξετάσεων, στη διοργάνωση της ΔΕΘ, στη διοργάνωση ημερίδων και σε ημερίδες ως ομιλήτρια (Ρόδος, Κέρκυρα). Το 2007 εκπροσώπησε το ΥΠΠΕΘ σε σεμινάριο του ΕΝΑ (Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης) στο Παρίσι σχετικό με τις δημόσιες πολιτικές. Στη συνέχεια, εργάστηκε για τρία χρόνια στη Δ/νση Μεταπτυχιακών Σπουδών και Έρευνας.

Από το Νοέμβριο του 2017 υπηρετεί με απόσπαση στο ΙΕΠ, με τοποθέτηση αρχικά στο Αυτοτελές Τμήμα Έργων και Δράσεων και στα Καινοτόμα Προγράμματα και στη  συνέχεια στο Τμήμα Προσωπικού και Γραμματειακής Υποστήριξης, καθώς και στην Υπομονάδα Ξένων Γλωσσών.

Επιστημονικό / Ερευνητικό Ενδιαφέρον

Το επιστημονικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εξελίξεις που αφορούν στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών, σε επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και σε κάθε αλλαγή/ αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών ξένων γλωσσών.

Άλλες Δράσεις

Έχει άριστη γνώση της γαλλικής, της αγγλικής και βασική γνώση της ιταλικής.

Συνεργάζεται με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στις εξετάσεις για τα διπλώματα γαλλικής γλώσσας.

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια διδακτικής και μεθοδολογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Παρίσι).

Έχει πιστοποίηση Α’ και Β’ επιπέδου στις ΤΠΕ.

Επικοινωνία

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας στην ομάδα υλοποίησης του site μέσω του email: website[at]iep.edu.gr

Top