ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Καλλιόπη Φραγκαλέξη, αποσπασμένη εκπ/κός στο ΙΕΠ

 

Σπουδές

Η Καλλιόπη Φραγκαλέξη είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1994) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης με τίτλο «Ancient History and Civilization» (1997), Department of Classics, University of Swansea. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.

Επαγγελματική εμπειρία

Έχει εργαστεί για πάνω από 20 χρόνια στην ιδιωτική και δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το 2006-2007 υπηρέτησε με απόσπαση στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας. Από το 2013 ως το 2016 υπηρέτησε ως αποσπασμένη εκπαιδευτικός στο ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο του Βούπερταλ στη Γερμανία. Από το 2019 υπηρετεί με απόσπαση στο ΙΕΠ, τοποθετημένη στη Μονάδα Ανθρωπιστικών Επιστημών και Φιλολογίας και στο Γραφείο Βιβλιοθήκης, Αρχείων και Εκδόσεων.

Επιστημονικό ενδιαφέρον

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διδακτική της αρχαίας και νέας ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας.

Άλλες Δράσεις/ Ενδιαφέροντα

Έχει παρακολουθήσει προγράμματα επιμόρφωσης για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, για τη διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης, για την εκπαιδευτική αξιοποίηση ΤΠΕ, για τη σχολική διαμεσολάβηση, για την αξιοποίηση θεατρικών τεχνικών στην εκπαίδευση, για τον παιδαγωγικό και διδακτικό σχεδιασμό σε αυθεντικά περιβάλλοντα μάθησης (Μείζον πρόγραμμα επιμόρφωσης) κ.ά. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βοηθήματος για φιλολογικά μαθήματα Λυκείου (Αντιγόνη Β’ Λυκείου, Εκδοτικός Όμιλος Συγγραφέων Καθηγητών, 2003) και έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση από τα Αγγλικά.

Επικοινωνία

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας στην ομάδα υλοποίησης του site μέσω του email: website[at]iep.edu.gr

Top