ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ευγενία Γκορτσίλα, Σύμβουλος Α' Φυσικής Αγωγής στο ΙΕΠ

 

Gortsila EygeniaΣπουδές

Η Ευγενία Γκορτσίλα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ .

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το ίδιο τμήμα (Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ.) στην «Ανθρώπινη απόδοση και υγεία» και στην κατεύθυνση «Προπονητική Ομαδικών Αθλημάτων». Τα 2014  ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στον τομέα της «Βιολογίας της Άσκησης», με τίτλο «Η επίδραση της προπόνησης σε συνθήκες σάλας και άμμου στις φυσικές ικανότητες κοριτσιών προεφηβικής ηλικίας στην Πετοσφαίριση», στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε επιμορφωτικά προγράμματα σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σχετικά με το αντικείμενο της ειδικότητάς της αλλά και σε άλλα αντικείμενα όπως  Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης, Διατροφή στην παιδική και εφηβική ηλικία, Πρόληψη και Αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού, Παιδαγωγική προσέγγιση του σύγχρονου σχολείου, Ανάπτυξη σε πολυπολιτισμικό σχολείο και η ενεργοποίηση των εκπαιδευτικών, Εθελοντισμός και Κοινωνία των Πολιτών κλπ

Επαγγελματική Εμπειρία

Έχει εργαστεί για 15 περίπου έτη ως εκπαιδευτικός ΠΕ11 – Φυσικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Έχει διδακτική εμπειρία για αρκετά έτη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Από το 2011 έως το 2015 διετέλεσε Διευθύντρια σε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από το 1996 έως το 2004 διετέλεσε Τεχνική Υπεύθυνη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης στο Εθνικό Σύστημα Υποστήριξης αναπτυξιακού αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Από το 2016, υπηρετεί με απόσπαση στο ΙΕΠ και κατέχει θέση Συμβούλου Β’ ΠΕ11.

Από το 2016 έως το 2018 είναι επίσης μέλος της Μονάδας Ειδικής Αγωγής στο ΙΕΠ.

Επιστημονικό / Ερευνητικό Ενδιαφέρον

Το επιστημονικό της ενδιαφέρον αφορά κυρίως θέματα που σχετίζονται με τη διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής αλλά και τον Αθλητισμό.

Είναι συγγραφέας δημοσιεύσεων σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και έχει διατελέσει μέλος Οργανωτικών και  Επιστημονικών Επιτροπών Συνεδρίων. Επίσης είναι κριτής σε επιστημονικά περιοδικά.

Άλλες Δράσεις/ Ενδιαφέροντα

Διετέλεσε βασικό στέλεχος των Εθνικών Ομάδων Γυναικών και Νεανίδων στην Πετοσφαίριση με πολλές διακρίσεις, ενώ υπήρξε και τρεις φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Διετέλεσε Α΄Ομοσπονδιακή Προπονήτρια των Εθνικών Ομάδων Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων με πολλές διακρίσεις.

Διετέλεσε Διευθύντρια και επιμορφώτρια στις σχολές Προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Είναι επιμορφώτρια Καθηγητών Φυσικής Αγωγής στα Προγράμματα Σπουδών και σε Καινοτόμα Διδακτικά σενάρια στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση

Στο πλαίσιο της απασχόλησής της στο Ι.Ε.Π. έχει διατελέσει μέλος Ομάδων Εργασίας και μέλος Επιτροπών του Ι.Ε.Π.  

Στο πλαίσιο υλοποίησης έργων /προγραμμάτων απασχολήθηκε ως:

  • Υπεύθυνη στο ΙΕΠ του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εrasmus+SPORT: «Identification and Motivation of inactive youth who mostly need Physical ACTivity  ».
  • Μέλος της Ομάδας Έργου του προγράμματος ΕΣΠΑ «Επιμόρφωση σε πρακτικές υποστήριξης των μαθητών και των μαθητριών στο πλαίσιο της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας (ΔΔ)» MIS5032906.
  • Μέλος της Ομάδας Έργου του προγράμματος ΕΣΠΑ «Καθολικός σχεδιασμός και Ανάπτυξη Προσβάσιμου Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού» MIS5001313.

Μέλος της ομάδας για την επιστημονική επιμέλεια των βιβλίων των αμβλυώπων

Επικοινωνία

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας στην ομάδα υλοποίησης του site μέσω του email: website[at]iep.edu.gr

Top