ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Δημήτριος Χαλκιώτης, αποσπασμένος εκπ/κός στο ΙΕΠ

 

Halkiotis DimitrisΣπουδές

Πτυχιούχος  Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης.  Κάτοχος DIPLOMA  μονοετούς μετεκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με ειδίκευση στη Συγκριτική Εκπαίδευση και στα Οικονομικά της Εκπαίδευσης, κάτοχος MASTER OF ARTS του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στη Διοίκηση και Οικονομικά της Εκπαίδευσης, και Διδακτορικού  τίτλου του Τομέα Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Προσχολικής Ηλικίας του ΕΚΠΑ  με διδακτορική διατριβή  τη «Χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις στην αποδοτικότητά τους» (2003). Άριστη γνώση της αγγλικής και ικανοποιητική γνώση της ιταλικής γλώσσας.

Επαγγελματική Εμπειρία

Υπηρετεί στη θέση  Συμβούλου Β΄ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Π.Ε. στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας. Είναι επίσης Καθηγητής-Σύμβουλος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου(2000-σήμερα), και πιστοποιημένος εκπαιδευτής στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Διευθυντής του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου , Ειδικός Γραμματέας Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας και Σύμβουλος Υπουργού Εξωτερικών. Έχει επίσης προσφέρει τις υπηρεσίες του ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και στην Εθνική Επιτροπή για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επιστημονικό / Ερευνητικό Ενδιαφέρον

Είναι συγγραφέας δυο επιμέρους κεφαλαίων σε πανεπιστημιακά συγγράμματα, καθώς και πλήθους άρθρων σε ξενόγλωσσα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, και έχει κάνει ανακοινώσεις σε πολλά διεθνή και ελληνικά  συνέδρια.

Στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, υπήρξε Υπεύθυνος Έργων στα πλαίσια του Β΄ΚΠΣ (1996-99) και του ΕΠΕΑΕΚ (2007-13).

 

Επικοινωνία

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας στην ομάδα υλοποίησης του site μέσω του email: website[at]iep.edu.gr

Top