ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Μαρία - Ελένη Ιωαννίδου, αποσπασμένη εκπ/κός στο ΙΕΠ

 

Σπουδές

Η Μαρία Ελένη Ιωαννίδου είναι πτυχιούχος του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής   του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών (1993) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μεταπτυχιακή Eιδίκευση καθηγητών γαλλικής γλώσσας», της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (2004).

Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά και κατέχει την Πιστοποίηση σε βασικές γνώσεις και δεξιότητες  Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ Α΄Επιπέδου).

Επαγγελματική Εμπειρία

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση (Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων»), ενώ διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με διαγωνισμό ΑΣΕΠ το 2005.

Το 1999 εργάστηκε ως κειμενογράφος (copywriter) στη Διαφημιστή Εταιρεία «Leon & Partners».

Το 2000 πήρε Πιστοποίηση στον Κύκλο «Διοικητικού Υπαλλήλου» του Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών «Didacta» (Λογιστική, εργατικό δίκαιο, νέες τεχνολογίες, πρόγραμμα δακτυλογράφησης με τυφλό σύστημα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα).

Από το 2001 έως το 2003 εργάστηκε στο τμήμα Marketing της Πολυεθνικής Εταιρείας Friesland Ηellas ΑΕΒΕ (γάλα Νουνού), την οποία εκπροσώπησε σε πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η εταιρεία ΤΕLEPERFORMANCE κερδίζοντας το δεύτερο βραβείο.

Το 2005 διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπου υπηρετεί με ειδικότητα ΠΕ 05, Γαλλικής Φιλολογίας. Έχει υπηρετήσει σε Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία του Νομού Ζακύνθου, στο ΤΕΕ Ζακύνθου, καθώς και σε Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα, Μαγούλα, Βίλια, Ερυθρές) από το 2005 έως το 2012.

Το 2006 αποσπάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας και εργάστηκε στη Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο  Τμήμα Β΄ΤΕΕ  (ΕΠΑΛ : ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα).

Το 2012 αποσπάστηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής όπου υπηρέτησε  έως το 2017 (γραμματέας Διευθυντή Εκπαίδευσης).

Από το 2017 έχει αποσπαστεί στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ και ανήκει στο επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας Ανθρωπιστικών Επιστημών και Φιλολογίας και συγκεκριμένα της Υπομονάδας των Ξένων Γλωσσών.

Έχει διδακτική εμπειρία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης πέραν των 20 ετών.

Έχει επιμορφωθεί ως βαθμολογήτρια του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, ενώ έχει παρακολουθήσει και την αντίστοιχη επιμόρφωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος για την Πιστοποίηση των DELF και DALF.

To Nοέμβριο του 2008 συμμετείχε στην Επιτροπή Εξεταστικού Κέντρου του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στη Ζάκυνθο. Έχει συμμετάσχει επί δύο χρόνια στην Επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου πιστοποιητικών για τη διεξαγωγή των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, καθώς και στην Επιτροπή Εξετάσεων της ίδιας Διεύθυνσης για τις πανελλήνιες εξετάσεις (ΕΕΔΔΕ) επί τρία χρόνια.

Επιμόρφωση

Έχει παρακολουθήσει επιμορφώσεις σχετικά με τις νέες διδακτικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας ως Ξένης, την διαχείριση σχολικών συγκρούσεων, την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, τη διδασκαλία παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, τη Συμβουλευτική στο Δημοτικό Σχολείο, τη διδασκαλία μαθητών που μεγαλώνουν μακριά από τις οικογένειές τους, το σχολικό εκφοβισμό και άλλα.

Επιστημονικό / Ερευνητικό Ενδιαφέρον

Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως στην διδακτική της γαλλικής γλώσσας.

Επικοινωνία

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας στην ομάδα υλοποίησης του site μέσω του email: website[at]iep.edu.gr

Top