ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σπύρος Κιουλάνης, Σύμβουλος Β΄ ΙΕΠ

 

Σπουδές

Ο Σπύρος Ν. Κιουλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (M.Ed), στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές στην Εκπαίδευση», στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (M.Sc) με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Πολιτική και στο University of East London (MBA) in International Business. Είναι Διδάκτορας (Ph.D) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον τομέα των Παιδαγωγικών, με γνωστικό αντικείμενο την εξ αποστάσεως επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ενώ είναι και κάτοχος Μεταδιδακτορικού τίτλου σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Post Doc) στο θεματικό πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων και συγκεκριμένα στην ενίσχυση της αλληλεπίδρασης σε διαδικτυακά περιβάλλοντα μάθησης ενηλίκων.

 

Επαγγελματική Εμπειρία

Διδάσκει ως Καθηγητής-Σύμβουλος (Σ.Ε.Π) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Εκπαίδευση Ενηλίκων» στη θεματική ενότητα «Σχεδιασμός, Οργάνωση, Διοίκηση και Αξιολόγηση Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων». Παράλληλα, συνεργάζεται ως συνεργαζόμενο διδακτικό προσωπικό με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Εξ αποστάσεως Θεολογία», διδάσκοντας το μάθημα «Παιδαγωγική και Χριστιανική Παιδαγωγική», καθώς επίσης και με το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου, με κατεύθυνση την εκπαίδευση ενηλίκων. Έχει συνεργαστεί με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης και με την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ). Έχει διδάξει ως Θεολόγος στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση επί δεκαοκτώ έτη και διετέλεσε Διευθυντής Λυκείου από το 2007 έως το 2010. Από το 2005 έως το 2007 διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και από το 2010 έως το 2020 Διευθυντής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Από το 2020 υπηρετεί στο ΙΕΠ ως Σύμβουλος Β’ Θεολόγων, στο Γραφείο Επιστημονικών Μονάδων Β΄ Κύκλου (Επιστημονική Μονάδα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών), καθώς και στο Γραφείο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (Μονάδα Συντονισμού, Υποστήριξης, Παρακολούθησης Επιμορφώσεων).

 

Επιστημονικό / Ερευνητικό Ενδιαφέρον

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και επιμόρφωση, στην διαδικτυακή μάθηση με έμφαση στην ενίσχυση της αλληλεπίδρασης σε διαδικτυακά περιβάλλοντα μάθησης, στη δια βίου μάθηση και εκπαίδευση ενηλίκων και ιδιαίτερα στο σχεδιασμό, την οργάνωση, διοίκηση και αξιολόγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων, στη διοίκηση και ηγεσία στην εκπαίδευση και δια βίου μάθηση, στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, στη σύγχρονη παιδαγωγική με έμφαση στη διδακτική.

 

Άλλες Δράσεις/ Ενδιαφέροντα

Είναι συγγραφέας επιστημονικών και λογοτεχνικών βιβλίων, εκδότης του επιστημονικού περιοδικού ανοικτής πρόσβασης "Εκπαιδευτικός Κύκλος", εμπνευστής τριών διεθνών συνεδρίων βιωματικής μάθησης (2015, 2018, 2020), καθώς και του ετήσιου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης», που διεξάγεται από το 2012 έως σήμερα. Σχεδίασε και υλοποίησε, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δώδεκα (12) διαδικτυακά (e -learning) και μεικτής μάθησης (blended learning) μαθήματα, καθώς και βιωματικά projects, στα οποία συμμετείχαν πάνω από 2000 εκπαιδευτικοί και εκπαιδευτές ενηλίκων, με στόχο την εκπαίδευση, τη δια βίου μάθηση, την επιμόρφωση και την επιστημονική έρευνα. Ως εξωτερικός συνεργάτης της μονάδας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Νεάπολις της Κύπρου, έχει συμβάλει στη συγγραφή και στην ποιοτική αναβάθμιση και ολοκλήρωση των οδηγών σπουδών και των οδηγών μελέτης μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Νεάπολις, καθώς και στη διαδικασία αξιολόγησης και πιστοποίησης προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου, από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) της Κύπρου.

Επικοινωνία

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις σας στην ομάδα υλοποίησης του site μέσω του email: website[at]iep.edu.gr

Top