Ημερίδες-Εκδηλώσεις (ενδεικτικά)

10 synedria


  • Επιστημονική ημερίδα που συνδιοργανώθηκε με την Second Chance Education-EU (ePods) με θέμα την Εκπαίδευση Δεύτερης Ευκαιρίας: Εξελικτικά Πρότυπα για βιώσιμες λύσεις στην Επιμόρφωση Εκπαιδευτών-Εκπαιδευτικών.
  • Εκδήλωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Διάλογοι… με την εκπαιδευτική κοινότητα» σε συνεργασία με το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών του ΥΠΠΕΘ και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με θέμα: «Οι Βιβλιοθήκες ως χώροι μάθησης και υποστήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας - Το παράδειγμα των Δημιουργικών Εργασιών του Γενικού Λυκείου».
  • Εκδήλωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Διάλογοι... με την εκπαιδευτική κοινότητα», σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του ΥΠΠΕΘ και τη Διεύθυνση Αρχείου της ΕΡΤ, με θέμα: «Η αξιοποίηση των ψηφιακών αρχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία».
  • Εκδήλωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Διάλογοι… με την εκπαιδευτική κοινότητα» με θέμα: «Δημοκρατικό Σχολείο». Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και συζητήθηκε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και συνεργασίας για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που αναζητούν τρόπους και υλικά ενίσχυσης της δημοκρατικής φυσιογνωμίας και του δημοκρατικού περιεχομένου του σχολείου.
  • Εκδήλωση με θέμα «Αξιοποίηση και Δυνατότητες της Βιβλιοθήκης του ΙΕΠ», η οποία πραγματοποιήθηκε για τα μέλη του ΙΕΠ.
  • Εκδήλωση, σε συνεργασία με  το  Ίδρυμα Ευγενίδου, με θέμα «Ο ρόλος της ψηφιοποίησης των σχολικών βιβλίων και των προγραμμάτων σπουδών στην εκπαιδευτική μας κληρονομιά». Η  εκδήλωση  ήταν αφιερωμένη  στην παρουσίαση του προγράμματος  «Ανάπτυξη Ψηφιακών Υπηρεσιών για τη Δημιουργία Δημόσιας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Παλαιών Σχολικών Εγχειριδίων», το οποίο υλοποιήθηκε από το ΙΕΠ.
  • Ημερίδα, με τη φιλοξενία του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard και του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος στο Ναύπλιο, με θέμα: «Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστροφών σε Πολιτιστικά Ιδρύματα της Ελλάδας» στις 28 Μαΐου 2016.
  • Συνδιοργάνωση με το ΥΠΠΕΘ και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων έξι (6) επιστημονικών ημερίδων με τίτλο «ΦΥΛΟ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις εξής πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καρδίτσα, Λάρισα, Ρόδο. Στις ημερίδες παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, μέρος των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την αξιολόγηση της Θεματικής Εβδομάδας 2016-17, καθώς και ενδεικτικές δράσεις σχολείων που υλοποιήθηκαν στον θεματικό άξονα «Έμφυλες Ταυτότητες» στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας 2016-17.

http://www.iep.edu.gr/el/school-democracy-yliko   

  • Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα: «Διαπολιτισμικοί διάλογοι: Σημεία συνάντησης των προγραμμάτων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης  εντός του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος». Αντικείμενο της Ημερίδας ήταν τα εκπαιδευτικά υλικά/εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο των Προγραμμάτων «Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών»,  «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» και «Εκπαίδευση των παιδιών της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης/Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων».
  • Οργάνωση της Επιστημονικής Διημερίδας με θέμα «Ένταξη προσφυγοπαίδων έως 15 ετών στην εκπαίδευση: ΔΥΕΠ ↔ Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και οι πολλαπλοί ρόλοι των Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων».
  • Ημερίδα με τίτλο «Εκπαίδευση Παιδιών Προσφύγων: Επιμορφωτικές και υποστη­ρι­κτικές δράσεις για την ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας» στο πλαίσιο της Δρά­σης 4: «Επιμορφωτικές Δράσεις για την υποστήριξη της εκπαίδευσης προ­σφύ­γων», Πράξη: «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης για την ενίσχυση των σχολικών δο­μών του εκπαιδευτικού συστήματος».
  • Διοργάνωση ημερίδων στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» 2014-2020 (Άξονες Προτεραιότητας 6, 8, και 9), στο οποίο υλοποιείται η Πράξη με τίτλο: «Καθολικός σχεδιασμός και ανάπτυξη προσβάσιμου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού – Οριζόντια Πράξη».
  • Διοργάνωση διεπιστημονικής ημερίδας με τίτλο «Διερευνώντας το Πλαίσιο των Παγκόσμιων Δεξιοτήτων υπό το πρίσμα της Έντεχνης Μάθησης» σε συνεργασία με το 6ο ΠΕΚΕΣ.
  • Διοργάνωση διεπιστημονικής ημερίδας με τίτλο «Καθολικός Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Προσβάσιμου Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού: Από τον σχεδιασμό στην πράξη» σε συνεργασία με το 4ο ΠΕΚΕΣ.
  • Πραγματοποίηση Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα: «Κοινωνική Μάθηση και Ψυχική Ανθεκτικότητα: Καινοτόμες Πρακτικές και Βιωματικές Δράσεις σε ένα σχολείο για όλους».
  • Εκδήλωση με θέμα: «Δημιουργική Τάξη – Η Διδασκαλία μέσα από την Τέχνη», που διοργανώθηκε για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση διδακτικών μεθόδων τις οποίες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν, εντάσσοντας τις Τέχνες στη διδασκαλία ποικίλων γνωστικών αντικειμένων.
  • Οργάνωση και Υλοποίηση Ημερίδας με θέμα: «Παρουσίαση του νέου εκπαιδευτικού πακέτου των Μαθηματικών» της Ε΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου.
  • Διεπιστημονική Ημερίδα: «Διερευνώντας το Πλαίσιο των Παγκόσμιων Δεξιοτήτων υπό το πρίσμα της Έντεχνης Μάθησης». Θέμα ο έντεχνος συλλογισμός (Artful Thinking) με ομιλήτρια τη καθηγήτρια Dr. Angela Salmon.
  • «Πειραματική Εφαρμογή της Θεατρικής Αγωγής στο Γυμνάσιο»
    Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι εργασίες των μαθητών/-τριών  που πήραν μέ­ρος στο πρόγραμμα «Πειραματική Εφαρμογή της Θεατρικής Αγωγής στο Γυμνά­σιο» και έγινε συζήτηση για την πορεία και τα αποτελέσματα του προγράμματος.
    http://iep.edu.gr/el/arts-anakoinwseis/imerida-peiramatiki-efarmogi-tis-theatrikis-agogis-sto-gymnasio
  • Διημερίδα «Οι Τέχνες στη Γλωσσική Εκπαίδευση». Θέμα της Διημερίδας ήταν η αξιοποίηση των Τεχνών στη διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση. Στόχοι της Διημερίδας ήταν: α) η παρουσίαση καινοτό­μων διδακτικών προσεγγίσεων που αξιοποιούν τις Τέχνες στο γλωσσικό μάθημα και β) η δημιουργία αποθετηρίου διδακτικών σεναρίων, στα οποία θα έχουν πρό­σβαση όλοι οι εκπαιδευτικοί.
    http://iep.edu.gr/el/arts-anakoinwseis/oi-texnes-sti-glosiki-ekpaidefsi
  • Συνεργασία με το 1ο ΠΕΚΕΣ για τη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με τίτλο «Γε­νικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα 679/2016 (ΕΕ) και ζητήματα Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης σε ένα σύγχρονο σχολικό περιβάλλον».
  • Επιμορφωτική Ημερίδα για το προσωπικό του ΙΕΠ με αντικείμενο την επιμέλεια κειμένου (φιλολογική και τυπογραφική).
  • Μετά από πρωτοβουλία του Κέντρου Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Η Σχεδία» και σε συνεργασία με το 3ο ΠΕΚΕΣ διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων με θέμα: Αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής: Σύνθετες λύσεις για ένα πολύπλοκο κοινωνικό ζήτημα.
  • Συνεργασία με το 4ο ΠΕΚΕΣ, με τον Συνήγορο του Παιδιού και με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γ΄ Αθήνας, στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος για την Σεξουαλική Αγω­γή στο σχολείο με σκοπό την εκπόνηση συνολικής μελέτης.
  • Συμμετοχή και παρέμβαση στις ημερίδες παρουσίασης ευρωπαϊκών προγραμ­μά­των ERASMUS+ ΚΑ2 «Για το Συμπεριληπτικό Σχολείο στην Ευρώπη» με θέμα «Όλοι μαθητές μας! Όλοι διαφορετικοί, όλοι μοναδικοί!»
  • Συμμετοχή σε ημερίδες ευαισθητοποίησης και διάχυσης αποτελεσμάτων προ­γραμ­μάτων ERASMUS+ για τη σχολική ένταξη (inclusion).
  • Συμμετοχή στο συνέδριο του ΥΠΠΕΘ και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πα­ρου­σίαση του εκπαιδευτικού υλικού «Μιλώ Ελεύθερα-Μαθαίνω με Ασφάλεια» και την έναρξη καμπάνιας στα σχολεία.
Top