ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ουρανία Καρύγιαννη, αποσπασμένη εκπ/κός στο ΙΕΠ

 

Σπουδές

Η Ουρανία Καρύγιαννη είναι πτυχιούχος κλασικής φιλολογίας του Τμήματος  Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης με τίτλο «Νεοελληνική Φιλολογία» (Τομέας Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας) από το ίδιο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Επαγγελματική Εμπειρία

Από το 2000 υπηρετεί ως καθηγήτρια με ειδικότητα ΠΕ02 (Φιλολόγου) σε σχολικές μονάδες και περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στο ΙΕΠ υπηρετεί με απόσπαση από τον Σεπτέμβριο του 2017, αρχικά ως μέλος του πρώην Γραφείου Χρηματοδοτούμενων και Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων (νυν Τμήμα Έργων και Δράσεων) και από τον Μάιο του 2018 ως μέλος του Τμήματος Προσωπικού και Γραμματειακής Υποστήριξης. Παράλληλα, αποτελεί μέλος της Επιστημονικής Μονάδας Β΄ Κύκλου «Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Φιλολογία».

Επιστημονικό / Ερευνητικό Ενδιαφέρον

Το επιστημονικό της ενδιαφέρον εστιάζεται σε θέματα της νεοελληνικής φιλολογίας  και κυρίως στην κριτική της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Άλλες Δράσεις/ Ενδιαφέροντα

Συμμετείχε στην Ομάδα Εργασίας για τη σύνταξη της πρότασης του ΙΕΠ για τη διαμόρφωση του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών του μαθήματος της Γλώσσας στην Στ΄ τάξη των Ιδιωτικών Δίγλωσσων Ελληνογερμανικών Σχολείων της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Βαυαρία (2018).

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top