ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Άννα Γεωργιάδου, αποσπασμένη εκπ/κός στο ΙΕΠ

 

Σπουδές

Η Άννα Γεωργιάδου είναι πτυχιούχος του ιστορικoύ - αρχαιολογικού τμήματος της Φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ (1985). Ως φοιτήτρια εργάστηκε σε αρχαιολογικές ανασκαφές στη Ρόδο (κ. Λαμπρινουδάκης) και στη Σαντορίνη (κ. Ντούμας).

Επαγγελματική Εμπειρία

Από το 1982 έως το 1990 ασχολήθηκε με διόρθωση και επιμέλεια μεταφράσεων αγγλικών κειμένων. 

Από το 1995 έχει υπηρετήσει σαν καθηγήτρια σε σχολεία, ιδιωτικά και –κυρίως- δημόσια, ΓΕ.Λ., ΤΕ.Λ. και Γυμνάσια. με ειδικότητα ΠΕ02. Έχει διδακτική εμπειρία 20 ετών περίπου στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχει δημιουργήσει από ποικιλία πηγών μεγάλο αρχείο από σημειώσεις, σχεδιαγράμματα, ασκήσεις και παρουσιάσεις P.P. για την εξέταση και την παράδοση των φιλολογικών μαθημάτων.

Από το 2007 εργάστηκε με ετήσιες αποσπάσεις στο Κ.Ε.Ε. και από το 2012 στο Ι.Ε.Π., επί 5 χρόνια συνολικά. Απασχολήθηκε στην ομάδα PISA, που οργανώνει και διεξάγει την ομώνυμη έρευνα του ΟΟΣΑ στην Ελλάδα. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 βρίσκεται ξανά στο Ι.Ε.Π. και στην ίδια ομάδα,  με απόσπαση τεσσάρων ετών. Σαν μέλος της ομάδας PISA, ασχολείται με μεταφράσεις, διόρθωση και φιλολογική επιμέλεια κειμένων, επιμορφώσεις, αξιολόγηση απαντήσεων κ.ά.

Σεμινάρια

Έχει παρακολουθήσει, σε τρίμηνα ή ετήσια σεμινάρια, μαθήματα για την Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Δασκάλου από την ‘Gordon’, για τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στα ΠΕΚ Κηφισιάς, για την αντιμετώπιση των μαθητών με ειδικές ανάγκες από το Παν/μιο του Βόλου. Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια για τη χρήση Τ.Π.Ε. στη διδασκαλία από το Ιωνικό κέντρο, μαθήματα για την επιμέλεια κειμένων από το κέντρο ‘Γλωσσολογία’ και σεμινάρια για τις εικαστικές τέχνες.

Άλλα Ενδιαφέροντα

Ασχολείται ερασιτεχνικά με: ψυχολογία, ιστορία, αρχαιολογία, λογοτεχνία, τέχνες. Γράφει ποίηση.

 

Επικοινωνία

Top