8ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο "Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία"

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 ο Πρόεδρος του ΙΕΠ και επίκουρος καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο κ. Σπ. Δουκάκης συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στο 8ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο "Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία", που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο κ. Δουκάκης, στην ομιλία του με θέμα Δεδομένα και Μάθηση: Προοπτικές και Προκλήσεις» τόνισε τη σημασία των δεδομένων για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής αποτελεσματικότητας. Αξιοποιώντας ως παραδείγματα τα καινοτόμα έργα του ψηφιακού φροντιστηρίου και του περιεχομένου των διαδραστικών συστημάτων μάθησης, που εξελίσσονται χάρη στην πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκου Πιερρακάκη και υλοποιούνται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), ο κ. Δουκάκης επισήμανε ότι οι ευκαιρίες αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης είναι δυνατό να οδηγήσουν στην εκπαίδευση ακριβείας», μετασχηματίζοντας το εκπαιδευτικό τοπίο.

Πλέον, η αξιοποίηση των εκπαιδευτικών δεδομένων δεν είναι απλώς ένας τρόπος βελτίωσης της σχολικής επίδοσης, αλλά αποτελεί το κλειδί για την καλύτερη κατανόηση των αναγκών των μαθητών/τριών και τη δημιουργία ενός πιο ευέλικτου και υποστηρικτικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Δείτε εδώ την Παρουσίαση

 p3 etpe 2
                  
 p1 etpe 1
 

 

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Social Media

Χάρτης ΙΕΠ

Top