ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Άννα Αφεντουλίδου, αποσπασμένη εκπ/κός στο ΙΕΠ

 

Afentoulidou AnnaΣπουδές

Η Άννα Αφεντουλίδου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Φιλολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου για τον Υπερρεαλισμό και την Κυπριακή Λογοτεχνία καθώς και για την Δημιουργική Γραφή στο Διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι ποιήτρια (Βραχεία Λίστα Κρατικού Βραβείου Ποίησης 2014 του Υπουργείου Πολιτισμού) και κριτικός λογοτεχνίας (ενδεικτική κριτικογραφία στη Βάση δεδομένων Biblionet του Ε.ΚΕ.ΒΙ., βλ.  http://www.biblionet.gr/author/88751/%CE%86%CE%BD%CE%BD%CE%B1_%CE%91%CF%86%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85).

Επαγγελματική Εμπειρία

Έχει εργαστεί για πάνω από 20 χρόνια ως φιλόλογος ΠΕ02 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με ισάριθμη διδακτική εμπειρία. Από το 2017 υπηρετεί με απόσπαση  στο ΙΕΠ με αντικείμενο απασχόλησης τη Μονάδα Ανθρωπιστικών επιστημών και Φιλολογίας, όπου έχει οριστεί αναπληρώτρια συντονίστρια καθώς και τη Μονάδα Ειδικής Αγωγής.

Επιστημονικό / Ερευνητικό Ενδιαφέρον

Από το 2018 έχει οριστεί μέλος της Κριτικής Επιτροπής των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως στη Λογοτεχνία, στη Δημιουργική Γραφή αλλά και στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ατόμων με αυτισμό και σύνδρομο Asperger.

Είναι συγγραφέας 6 βιβλίων (2 με λογοτεχνικό περιεχόμενο και 4 επιστημονικές μελέτες), έχει συμμετάσχει σε 5 συλλογικού τόμους (3 λογοτεχνικούς και 2 τόμους μελετών), είναι συγγραφέας επίσης πολλών δοκιμίων και άρθρων σε αντίστοιχου περιεχομένου περιοδικά και έχει παρουσία σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες με ισάριθμες ανακοινώσεις.

Άλλες Δράσεις/ Ενδιαφέροντα

Υπήρξε ή/και είναι μέλος ομάδων εργασίας για εκπαιδευτικά υλικά, το πρόγραμμα σπουδών της Λογοτεχνικής εκπαίδευσης, τις τάξεις υποδοχής προσφύγων, την ειδική αγωγή και την διαφοροποιημένη διδασκαλία, καθώς και δράσεων πρόληψης των νέων από τις εξαρτήσεις. Στο πλαίσιο υλοποίησης ανάλογων, με τα προαναφερθέντα αντικείμενα, έργων και προγραμμάτων, εκπόνησε μελέτες και  υλικό επιμόρφωσης σχετικά με τα ανωτέρω θέματα.

Επικοινωνία

Top