ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ειρήνη Δούτσιου, αποσπασμένη εκπ/κός στο ΙΕΠ
Σπουδές
Η Ειρήνη Δούτσιου είναι πτυχιούχος του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος: 1.Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης με τίτλο «Συνεχή Επαγγελματική Ανάπτυξη και Σχολική Βελτίωση», Τμήμα Εκπαίδευσης, University of Nottingham, Nottingham, UK, 2.Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης με τίτλο «Εκπαίδευση Ενηλίκων», Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και 3.Πιστοποιητικού Τ.Π.Ε. Β’ επιπέδου.
Επαγγελματική Εμπειρία
Έχει διδακτική εμπειρία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από το 1993 έως και το 2018 υπηρέτησε αδιαλείπτως σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Λέσβου και Αττικής με ειδικότητα ΠΕ86. Από το 2002 μέχρι το 2013 υπηρέτησε στο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων. Το 2013 συμμετείχε στη διαδικασία αξιολόγησης για την κάλυψη θέσεων πενταετούς θητείας στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία με αποτέλεσμα να αξιολογηθεί θετικά και να υπηρετήσει από το 2013 μέχρι το 2018 στο Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων όπου συμμετείχε στις ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις του σχολείου (δειγματικές διδασκαλίες για φοιτητές Πανεπιστημίων και Εποπτεία Πρακτικής Άσκησης Διδασκαλίας (ΠΑΔ) σπουδαστών της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ., πρόγραμμα αυτοαξιολόγησης, πολιτιστικά προγράμματα και Ομίλους).
Από το 2018 υπηρετεί με απόσπαση στο ΙΕΠ στο τμήμα Διοικητικής Μέριμνας και Τεχνικής Υποστήριξης.
Έχει πολύ καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (С2), καλή γνώση της Γαλλικής Γλώσσας (B2) και βασική γνώση της Ρωσικής Γλώσσας.
Επιστημονικό / Ερευνητικό Ενδιαφέρον
Το επιστημονικό της ενδιαφέρον αφορά κυρίως στη Διδακτική της Πληροφορικής και στην Διδακτική του Προγραμματισμού ειδικότερα.
Άλλες Δράσεις/ Ενδιαφέροντα
Έχει λάβει μέρος στα
- Πρόγραμμα Socrates II / Comenius, «Πολιτιστική κληρονομιά και Νέες Τεχνολογίες». Δράση 2. Κατάρτιση εκπαιδευτικού προσωπικού σχολικών ιδρυμάτων σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και επικοινωνίας, Εκπαιδευτικό κέντρο Noord Oost-Groningen, Ολλανδία.
- Πρόγραμμα κινητικότητας του ΕΠΕΑΕΚ (Δράση ΙΙΙ) με θέμα: «Η διαδρομή των σχολείων μας και της εκπαίδευσης στον τόπο μας κατά τον 19ο και 20ο αιώνα (αρχιτεκτονική-λειτουργία – θεσμική παρουσία)».
- Πρόγραμμα κινητικότητας του ΕΠΕΑΕΚ με θέμα: «Ευρωπαϊκή διάσταση της Εκπαίδευσης με χρήση πολυμέσων και τηλεπληροφορικής» Τ.Ε.Ι. Πειραιά.
Απασχολήθηκε ως επιμορφώτρια στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» και του έργου «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση».