Διαδικτυακές Ενημερωτικές Συναντήσεις στο Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «SYNAPSES – ESTABLISHING TEACHER EDUCATION NETWORKS AND COMMUNITIES OF PRACTICE ON TEACHING FOR SUSTAINABILITY CITIZENSHIP»

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής προσκαλεί εν ενεργεία εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των σχολικών μονάδων με εμπειρία στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικών με θέματα αειφορίας ή/και ενεργού πολιτειότητας, για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής σε διαδικτυακή ενημερωτική δράση για τη Βιώσιμη Πολιτειότητα.

Η δράση διοργανώνεται στις 29/02/24 και ώρα 15:00-17:00 για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 17:00-19:00 για τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η δράση γίνεται στο πλαίσιο του έργο ΣΥΝΑΨΕΙΣ (“SYNAPSES – Establishing Teacher Education Networks and Communities of Practice on Teaching for Sustainability Citizenship, Project: 101102346 — SYNAPSES — ERASMUS-EDU-2022-PEX-TEACH-ACA) το οποίο το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής συμμετέχει ως εταίρος.

Στόχος του Έργου είναι η δημιουργία Ακαδημίας Εκπαιδευτικών για την προώθηση πράσινων δεξιοτήτων και ειδικότερα την ανάπτυξη της Βιώσιμης Πολιτειότητας (sustainable citizenship). Η δεξιότητα της Βιώσιμης Πολιτειότητας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αναγνώριση των προβλημάτων που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και περιλαμβάνει τη δυνατότητα αναγνώρισης των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών διαστάσεων της, τη δυνατότητα σύνδεσης των τοπικών δράσεων και πρωτοβουλιών με τις παγκόσμιες διαδικασίες και την ικανότητα μετάβασης από την ανάλυση των προβλημάτων στη συστηματική δράση για την κλιματική αλλαγή.

Η Ακαδημία θα προσφέρει ευκαιρίες κινητικότητας στο εξωτερικό (μέσω του Προγράμματος ERASMUS+), επισκέψεων μελέτης σε συνεργαζόμενα σχολεία ή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα καθώς και δυνατότητες συμμετοχής σε μαθήματα ως παρατηρητές, σε συναντήσεις, συνέδρια και διαγωνισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες για το Έργο υπάρχουν κάτωθι:
https://synapses-academies.eu/

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκρονικά από 21/2/2024 και ώρα 15:00 έως 26/2/2024 και ώρα 13:00 εδώ

 

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top