Δελτίο τύπου - Συμμετοχή στις διημερίδες με θέμα: "Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση"

teams banner ai with title

Δελτίο τύπου

 Αθήνα, 10 Μαΐου 2024

 

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Ίδρυμα Ωνάση συνεργάζονται και πραγματοποιούν μια σειρά δράσεων διαλόγου, ενημέρωσης και επιμόρφωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν δύο διαδικτυακές ημερίδες και ως αποκορύφωμα ένα Διήμερο Φεστιβάλ στο χώρο της ΣΤΕΓΗΣ του Ιδρύματος Ωνάση (4 & 5 Ιουλίου 2024). Το περιεχόμενο των δράσεων έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς και περιλαμβάνουν ένα δυναμικό συνδυασμό συζητήσεων, τοποθετήσεων, παρουσιάσεων, εργαστηρίων και εκθέσεων που θα βοηθήσουν στη διερεύνηση του ρόλου της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση.

Η πρώτη δράση, πραγματοποιείται την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 (ώρα 17:00-19:00) με θέμα: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Τάξη. Η Τάξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Πρώτο Διαδικτυακό Στρογγυλό Τραπέζι. Αντικείμενο συζήτησης είναι οι τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση βάσει διεθνών πρακτικών.

Για την εξασφάλιση συμμετοχής στις διαδικτυακές συνεδρίες διαλόγου και στο Διήμερο Φεστιβάλ και λήψης βεβαίωσης από το ΙΕΠ και το Ίδρυμα Ωνάση, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής από Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και ώρα 15:00 έως και Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 και ώρα 15:00. Για το Διήμερο Φεστιβάλ του Ιδρύματος Ωνάση στις 4 και 5 Ιουλίου, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Μαζί για την εκπαίδευση ώστε να ενισχύσουμε με τον καλύτερο τρόπο το αύριο των παιδιών μας. Μαζί, ώστε να διερευνήσουμε τρόπους ενίσχυσης της εκπαίδευσης με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Εγγραφείτε μέσω του συνδέσμου: https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php


Παρασκευή 17/05/2024 (17:00-19:00)

Θέμα: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Τάξη. Η Τάξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Πρώτο Διαδικτυακό Στρογγυλό Τραπέζι

Συμμετέχουν 4 Έλληνες και Κύπριοι Ακαδημαϊκοί που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Γιώργος Βελετσιάνος, Καθηγητής στο University of Minnesota (https://www.linkedin.com/in/george-veletsianos-5771a42b/)

Ελένη Μαγγίνα, Καθηγήτρια στο University College Dublin (https://www.linkedin.com/in/prof-eleni-mangina-0251a8/)

Μανώλης Μαυρίκης, Καθηγητές στο University College London (https://www.linkedin.com/in/manolis-mavrikis-14b0574/)

Χρυστάλλα Μουζά, Καθηγήτρια στο University of Illinois Urbana-Champaign (https://www.linkedin.com/in/chrystalla-mouza-14a36334/)

Συντονίζει η Βάλια Καϊμάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Δημοσιογράφος (https://www.linkedin.com/in/valiakaimaki/)

Αντικείμενο συζήτησης είναι οι τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση βάσει διεθνών πρακτικών.


Δείτε την Πρόσκληση

 

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top