Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την απευθείας ανάθεση σε Ανάδοχο του Υποέργου 3 Υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου για την υποστήριξη της Πράξης "Συγγραφή, Αξιολόγηση και Ένταξη διδακτικών βιβλίων στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη"

Πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την απευθείας ανάθεση σε Ανάδοχο του Υποέργου 3 «Υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου για την υποστήριξη της Πράξης "Συγγραφή, Αξιολόγηση και Ένταξη διδακτικών βιβλίων στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων" και MIS 6010165» στο πλαίσιο της Πράξης «Τεχνική Βοήθεια για την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής» και MIS 6006967

Περιγραφή του αντικειμένου του προς ανάθεση έργου
Αντικείμενο έργου του Αναδόχου στο πλαίσιο του Υποέργου 3 της Πράξης με ΜΙS 6006967 αποτελεί η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών διαχειριστικής και νομικής υποστήριξης, προκειμένου το Ι.Ε.Π. ως δικαιούχος της Πράξης "Συγγραφή, Αξιολόγηση και Ένταξη διδακτικών βιβλίων στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων" με κωδικό ΟΠΣ 6010165 του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό
και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027» να ανταποκριθεί στην επιτακτική ανάγκη για άμεση επιλογή και συμβασιοποίηση μεγάλου πλήθους Εμπειρογνωμόνων για τη συγκρότηση των Επιστημονικών Επιτροπών Αξιολόγησης καθώς και για ενδελεχή νομικό έλεγχο, γνωμοδοτήσεις και σχέδια νομικών εγγράφων (Συμφωνητικών) στο πλαίσιο της αξιολόγησης των διδακτικών βιβλίων.

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση των διδακτικών βιβλίων αναμένεται να εκκινήσει τον Ιούνιο.
Ο Τ.Σ. θα παρέχει υπηρεσίες μέχρι 31-12-2024 (υποβολή τελευταίου παραδοτέου έως 30/11/2024 – μέχρι την οριστική παραλαβή εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών, ήτοι έως 05/12/2024), οπότε και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και η σύναψη σύμβασης με Ανάδοχο του Υποέργου 2.

Οι υπηρεσίες υποστήριξης που θα παρέχονται από τον Τεχνικό Σύμβουλο διακρίνονται στις ακόλουθες βασικές ενότητες εργασιών:

Ενότητα εργασιών Α
Διαχειριστική υποστήριξη της Πράξης «Συγγραφή, Αξιολόγηση και Ένταξη διδακτικών βιβλίων στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων» με MIS 6010165.

Ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά:

• Παρακολούθηση πρωτοκόλλου
• Σύνταξη σχεδίων διοικητικών εγγράφων
• Δημιουργία και αποθήκευση Δελτίων στο ΟΠΣ
• Ενημέρωση, αρχειοθέτηση, παρακολούθηση και τήρηση φακέλων φυσικού και ηλεκτρονικού αρχείου
• Επικοινωνία και υποστήριξη των εμπλεκομένων
• Κάθε άλλη σχετική ενέργεια στο πλαίσιο του ανωτέρου περιγραφόμενου έργου

Ενότητα εργασιών Β
Νομική υποστήριξη της Πράξης Συγγραφή, Αξιολόγηση και Ένταξη διδακτικών βιβλίων στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων» με MIS 6010165.

Ενδεικτικά, αλλά όχι περιοριστικά:

• Νομική γνωμοδότηση κατά τη διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών των υποψηφίων για ένταξη στο Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων
• Νομικός έλεγχος παραδοτέων/εγγράφων
• Διατύπωση απόψεων/νομική γνωμοδότηση επί ερωτημάτων που τυχόν θέτουν οι Επιστημονικές Επιτροπές Αξιολόγησης Διδακτικών Βιβλίων σχετικά με ζητήματα όπως π.χ. τα πνευματικά, συγγενικά και λοιπά, δικαιώματα και ιδίως τα αφορώντα στην έκταση, στους όρους και τις προϋποθέσεις μεταβίβασης ή χρήσης ή εκμετάλλευσης αυτών.
• Σύνταξη Σχεδίων κανονιστικών πράξεων και λοιπών εγγράφων καθώς και των Συμφωνητικών μεταξύ Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) «Διόφαντος» και εκδοτών/δημιουργών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Παράγραφο 9 του Άρθρου 84 του ν. 4823/2021 (Α΄ 136) και στο Άρθρο 13 της υπ’ αρ. πρωτ. 160159/Γδ4/23-12-2022 Κ.Υ.Α. (Β΄ 6712)

Δικαίωμα συμμετοχής - Τεχνική και Επαγγελματική ικανότητα
<Οι υποψήφιοι Οικονομικοί Φορείς οφείλουν, επί ποινή αποκλεισμού, να αποδεικνύουν ότι διαθέτουν τα παρακάτω, τα οποία θα υποβάλλουν συνημμένα κατά την υποβολή της οικονομικής τους προσφοράς:

Οικονομικός φορέας
Ελάχιστη προϋπόθεση τεχνικής και επαγγελματικής ικανότητας του οικονομικού φορέα, επί ποινή αποκλεισμού, είναι να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας (2021, 2022, 2023) ένα τουλάχιστον έργο παροχής υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου με αντικείμενο τη διοικητική/διαχειριστική υποστήριξη της υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων ΕΣΠΑ ή/και έργων Τ.Α.Α..

Ομάδα έργου
Η Ομάδα Έργου θα πρέπει να περιλαμβάνει τέσσερα (4) στελέχη (συμπεριλαμβανομένου και του Συντονιστή της Ομάδας Έργου) με Πτυχίο Πανεπιστημίου (Α.Ε.Ι ή Α.Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή ισότιμο και αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ πτυχίο του εξωτερικού, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τα οριζόμενα στην παρ.11 του άρθρ. 26 του Π.Δ. 50/2001 όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει, και θα πρέπει να αποτελείται από:

α) έναν (1) Συντονιστή της Ομάδας Έργου,
β) δύο (2) στελέχη,
γ) ένα (1) έμπειρο στέλεχος (νομικός).

Διάρκεια σύμβασης - Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης
Η σύμβαση άρχεται από την ημερομηνία υπογραφής της και ανάρτησής της στο ΚΗΜΔΗΣ και έχει διάρκεια έως και τις 31-12-2024.

Παραδοτέα
Π3.1.1 Μηνιαίες Εκθέσεις Διαχειριστικής Υποστήριξης (συνοδευόμενες από Βεβαίωση Καλής Εκτέλεσης από την Προϊσταμένη του Τμήματος Έργων και Δράσεων του Ι.Ε.Π.)
Π3.1.2 Μηνιαίες Εκθέσεις Νομικής Υποστήριξης (συνοδευόμενες από Βεβαίωση Καλής Εκτέλεσης από την Προϊσταμένη του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης του Ι.Ε.Π.)
Π3.1.3 Μηνιαία Παρουσιολόγια

Προϋπολογισμός του έργου
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται έως του ποσού των τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000,00€) πλέον ΦΠΑ 24%, ήτοι έως του ποσού των τριάντα επτά χιλιάδων διακοσίων ευρώ (37.200,00€).

Κριτήριο ανάθεσης του έργου είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Η προσφορά του οικονομικού φορέα θα αποτελείται από:

1) Συμπληρωμένη Υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α΄ 75) του προσφέροντος, του επισυναπτόμενου Παραρτήματος Ι της παρούσας.
2) Συμπληρωμένη Οικονομική προσφορά – Στοιχεία του προσφέροντος, του επισυναπτόμενου Παραρτήματος ΙΙ της παρούσας.
3) Παράρτημα ΙΙΙ της παρούσας: Συμπληρωμένοι πίνακες (α & γ), συνημμένα τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα (αρχεία των συμβάσεων σε μορφή .pdf, σχετικές βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης/ ολοκλήρωσης ή/και πρωτόκολλα παραλαβής σε μορφή .pdf (β), και αναλυτικά Βιογραφικά Σημειώματα όλων των μελών της Ομάδας Έργου συνοδευόμενα από Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 (δ)

Καταληκτική Ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών: Η προσφορά του οικονομικού φορέα θα αποσταλεί αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως την Τρίτη 11/06/2024 και ώρα 15:00.

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

2. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι_ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

3. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ_ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

4. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ_ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ


 [Σχετικοί διαγωνισμοί]

 

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top