Δελτίο Τύπου - Η εκπαιδευτική Νοημοσύνη στην Τάξη. Η Τάξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Δεύτερο Διαδικτυακό Στρογγυλό Τραπέζι.


Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και το Ίδρυμα Ωνάση σας προσκαλούν στη 2η επιμορφωτική Ημερίδα «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Τάξη. Η τάξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Δεύτερο Διαδικτυακό Στρογγυλό Τραπέζι» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 από τις 17:00 ως τις 19:00. Αυτή τη φορά αναλύουμε τα δεδομένα από τη διεθνή εμπειρία και συζητάμε τις μετασχηματιστικές προοπτικές που μπορεί να επιφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη στο ελληνικό σχολείο.

Στην Ημερίδα συμμετέχουν οι διακεκριμένοι Έλληνες Ακαδημαϊκοί:

•Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αιγαίου (https://www.linkedin.com/in/lilian-mitrou-a7898b2a/)

•Δημήτριος Σάμψων, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς (https://www.linkedin.com/in/desampson/)

•Κλειώ Σγουροπούλου, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (https://www.linkedin.com/in/cleo-sgouropoulou-51683525/)

•Τιμολέων Σελλής, Επιστημονικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Αρχιμήδης, Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη (https://www.linkedin.com/in/timos-sellis-6b985657/)

Συντονίστρια: Βάλια Καϊμάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Δημοσιογράφος (https://www.linkedin.com/in/valiakaimaki/)

 

Χαιρετισμό στην ημερίδα θα απευθύνει ο κος Ευάγγελος Καρκαλέτσης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη (https://www.linkedin.com/in/vangelis-karkaletsis-5450461a/)

Για όσους/ες δεν μπόρεσαν να εγγραφούν για την παρακολούθηση των Ημερίδων μέσω του συστήματος του Ι.Ε.Π., προσφέρουμε σε ζωντανή ροή την ημερίδα μέσω του καναλιού YouTube, χωρίς να απαιτείται εγγραφή στο σύνδεσμο: https://youtube.com/live/BCSKcmRMWZw

H ολοκλήρωση της δεύτερης διαδικτυακής ημερίδας αποτελεί την απαρχή για το Διήμερο Φεστιβάλ στο χώρο της ΣΤΕΓΗΣ του Ιδρύματος Ωνάση στις 4 & 5 Ιουλίου 2024. Το περιεχόμενο των δράσεων του Φεστιβάλ έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς και περιλαμβάνουν ένα δυναμικό συνδυασμό συζητήσεων, τοποθετήσεων, παρουσιάσεων, εργαστηρίων και εκθέσεων που θα βοηθήσουν στη διερεύνηση του ρόλου της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση.

Για το Διήμερο Φεστιβάλ του Ιδρύματος Ωνάση στις 4 και 5 Ιουλίου, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Σας προτρέπουμε να συμμετάσχετε στις επιμορφωτικές δράσεις. Η συμμετοχή σας είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της εκπαίδευσης με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Μαζί για την εκπαίδευση για να συνεχίσουμε να ενισχύουμε και να υποστηρίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας! Μείνετε συντονισμένοι και σας περιμένουμε στο κανάλι του YouTube!


Δελτίο τύπου

 

ai social 2

 

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Social Media

Top