Δελτίο Τύπου - Συγκρότηση Επιστημονικών Επιτροπών Αξιολόγησης για το Πολλαπλό Βιβλίο

Αθήνα, 2/10/2024

Ολοκληρώθηκε σήμερα, 2 Οκτωβρίου 2024, η διαδικασία Συγκρότησης Επιστημονικών Επιτροπών Αξιολόγησης μετά την εφαρμογή του ειδικού αλγόριθμου και την έγκριση ανάθεσης έργου στα μέλη των επιτροπών.

806 αξιολογητές, συντονιστές, τεχνικοί και επικουρικοί εμπειρογνώμονες διαφόρων ειδικοτήτων, ξεκινούν τις εργασίες τους για την αξιολόγηση και ένταξη διδακτικών βιβλίων στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων, βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και κριτηρίων αξιολόγησης ποιότητας.

Με τα νέα διδακτικά βιβλία επιδιώκεται ο μετασχηματισμός της διδακτικής πράξης, ώστε να προσδιορίζει με τρόπο δυναμικό τις μαθησιακές διαδικασίες, να θέτει κατευθύνσεις που καθιστούν το Πρόγραμμα Σπουδών ενεργό στην πράξη και να προτείνει δραστηριότητες που αντλούν πόρους από το συμπληρωματικό ψηφιακό υλικό. Διαμορφώνεται έτσι μια δυναμική σχέση ροών πληροφορίας μεταξύ του διδακτικού βιβλίου, των Προγραμμάτων Σπουδών και του συμπληρωματικού ψηφιακού υλικού.

Η διαδικασία Συγκρότησης Επιστημονικών Επιτροπών Αξιολόγησης υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Συγγραφή, Αξιολόγηση και Ένταξη διδακτικών βιβλίων στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6010165 του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027».

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στο:  https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6ΝΚ2ΟΞΛΔ-Ο8Π 

dt pollaplo

 


Δελτίο τύπου

 

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Social Media

Χάρτης ΙΕΠ

Top