Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (Ε.Β.Ε.), διοργάνωσε επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Αναζητώντας τη γνώση: Τα σχολικά εγχειρίδια στο Ελληνικό Κράτος», στις 17-19 Δεκεμβρίου 2021, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων και επιστημόνων-ερευνητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώ¬σεων των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Αντικείμενο του συνεδρίου αποτέλεσε η κριτική προσέγγιση των διδακτικών εγχειριδίων της σχολικής εκπαίδευσης από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους μέχρι σή¬με¬ρα, με έμφαση στα γνωστικά αντικείμενα της ελληνικής γλώσσας (αρχαίας και νέας), της λογοτεχνίας, της ιστορίας, των μαθηματικών και των φυσικών επιστημών.

Το Συνέδριο διεξήχθη στην αίθουσα του Πύργου Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων και παράλληλη διαδικτυακή κάλυψη. Οι εργασίες του συνεδρίου ψηφιοποιήθηκαν και αναρτήθηκαν στο YouTube.


 
 
 
Παρακολουθήστε την καταγραφή του συνεδρίου στο :  youtube

1η ημέρα - 17 Δεκεμβρίου 2021  2η ημέρα - 18 Δεκεμβρίου 2021  3η ημέρα - 19 Δεκεμβρίου 2021

 
 

Υ.Π.Π.Α.

Παραλαβή και Παρακολούθηση Αναφορών στο ΙΕΠ βάσει του ν. 4990/2022 (Α΄ 210)

Επικοινωνία

Χάρτης ΙΕΠ

Top